Την όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας περιγράφει ο βουλευτής του νησιού και αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Ο κύριος Αυλωνίτης στην ανακοίνωσή του μιλά για εικόνα μαρασμού και σημειώνει πως η κυβέρνηση βιάστηκε να εκκινήσει την σεζόν, χωρίς να υπάρχει σχέδιο υγειονομικής θωράκισης, ενώ καταληκτικά απευθύνει έκκληση στους Κερκυραίους να εμβολιαστούν μαζικά για να «πρασινίσει» γρήγορα το νησί και να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατόν η τουριστική κίνηση στην περιοχή. Να σημειώσουμε πως οι επισημάνσεις του κυρίου Αυλωνίτη θα πρέπει να προκαλέσουν έναν γενικότερα προβληματισμό, καθώς τα Επτάνησα ήταν το περασμένο διάστημα, στις πιο ασφαλείς περιοχές στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Λοιμωδών Νόσων (ECDC), γεγονός που είχε επισημάνει στη συνέντευξή της στην «itn Ελληνικός Τουρισμός» και η Περιφερειάρχης κυρία Ρόδη Κράτσα. Αν λοιπόν έχουμε εκεί αυτή την εικόνα, τι συμβαίνει σε άλλους προορισμούς που βρίσκονται στο «κόκκινο»;

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κύριος Αυλωνίτης αναφέρει τα εξής: «Η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές του νησιού μας (σ.σ. της Κέρκυρας) είναι απελπιστική, αποθαρρυντική, αποκρουστική για έναν τόπο που φημίζεται για την υψηλή του επισκεψιμότητα και την παράδοση στις διακοπές και τη ψυχαγωγία. Επισκέφτηκα όσες περισσότερες τουριστικές περιοχές ήταν δυνατόν, όπως Μπενίτσες, Μωραΐτικα, Άϊ Γορδης, Υψος, Ρόδα, Αχαράβη κτλ. Παντού, η ίδια θλιβερή εικόνα μαρασμού. Δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, δεν μπορεί κανείς να επιχαίρει. Η ίδια εικόνα και στην αγορά της πόλης και των λοιπών τουριστικών περιοχών. Συμπέρασμα, άδειες παραλίες, άδεια καταστήματα.

Η κυβέρνηση βιάστηκε με άστοχο τρόπο να εκκινήσει την τουριστική σεζόν. Χωρίς σοβαρότητα, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει στη Βουλή. Χωρίς σχέδιο υγειονομικής θωράκισης, με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και την πρωτοβουλία δημιουργίας του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας να πνέει τα λοίσθια. Παρά τα αλληλο-συγχαρητήρια των κυβερνώντων! Για αυτές τις παραλείψεις και τα λάθη, τι έχει να πει στον κόσμο του τουρισμού και στην κερκυραϊκή κοινωνία η κυβέρνηση, σήμερα; Καλώ και πάλι τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν μαζικά και γρήγορα για να επανακτήσει η πατρίδα μας η Κέρκυρα, την εικόνα του απόλυτα ασφαλούς υγειονομικά προορισμού», καταλήγει ο βουλευτής.