Στην επόμενη αξιολόγηση χωρών του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης για ταξίδια, η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή στις 28 Ιουνίου, η Βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται να αναγνωρίσει τη συμβολή των εμβολιασμών, δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ, Abta, Mark Tanzer.

Ο κ. Tanzer δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της χώρας ότι θα επιθυμούσε την αναγνώριση του προγράμματος εμβολιασμών έτσι ώστε να μην θεωρείται αναγκαίο οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες να χρειάζεται να κάνουν τεστ με την επιστροφή τους στη Βρετανία και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν φθηνά τεστ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, όταν ανακοινώθηκε, είχε το πλεονέκτημα της σαφήνειας. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν σε πορτοκαλί προορισμούς. Είναι εξαιρετικά καταστροφικό για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για κρατήσεις και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ο κ. Tanzer.

Θα θέλαμε να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης. Χρειάζεται να ανακτήσουμε τη σαφήνεια προκειμένου, ως βιομηχανία, να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε.

Θα θέλαμε να δούμε περισσότερες χώρες στην πράσινη λίστα και, εν τέλει, την κατάργηση της απαίτησης για τεστ, τόνισε.