Ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος μαζί με τον αδερφό του θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα της κάψουλας New Shepard στις 20 Ιουλίου της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, μαζί με έναν νικητή από έναν πλειστηριασμό για το τρίτο εισιτήριο.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram έγραψε: «Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι μαζί με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερο φίλο μου».

Η Blue Origin έκλεισε τον πρώτο γύρο του πλειστηριασμού τον περασμένο μήνα και ανακοίνωσε ότι έλαβε περισσότερες από 5.200 προσφορές από 136 χώρες, χωρίς να αποκαλύψει ποια προσφορά ήταν η υψηλότερη σ’ αυτό τον γύρο.

Η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά βρίσκεται στα 2,8 εκατ. δολάρια στον συνεχιζόμενο δεύτερο γύρο του πλειστηριασμού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Blue Origin.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με μια τελική φάση στις 12 Ιουνίου, με μια ζωντανή online δημοπρασία.