Επένδυση άνω των 20 εκ. ευρώ με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.

Συνάντηση με τον Αμερικανό παραγωγό της Millennium Media Robert Van Norden και τον διευθυντή παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας του Hollywood, που ξεκινάει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Καμπά, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία του Τομεάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου, ο κ. Τζιτζικώστας και οι εκπρόσωποι της χολιγουντιανής εταιρίας συζήτησαν τις λεπτομέρειες των γυρισμάτων, που θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, όπως στο Δέλτα Αξιού, την Περαία, αλλά και το χώρο όπου στους επόμενους μήνες θα αρχίσει η κατασκευή των κινηματογραφικών στούντιο της εταιρίας στη Θέρμη.

Τα γυρίσματα της ταινίας στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν σε δυο εβδομάδες, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas και άλλους αστέρες του Hollywood, αλλά και Έλληνες ηθοποιούς. Η ταινία δράσης θα έχει τίτλο «Barracuda».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας μετά το πέρας της συνάντησης, «πρόκειται για μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή ύψους άνω των 20 εκ. ευρώ, που ξεκινάει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη σε δυο εβδομάδες. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για το στόχο που έχουμε θέσει ως Περιφέρεια, να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών. Με την έναρξη μάλιστα το επόμενο διάστημα της κατασκευής των στούντιο της χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη, φέρνουμε το στόχο αυτό ακόμη πιο κοντά. Τα στούντιο θα επιτρέψουν στην περιοχή μας να δημιουργήσει τη βάση για την υλοποίηση σειράς τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Ήδη προετοιμαζόμαστε και για τα γυρίσματα κι άλλων χολιγουντιανών ταινιών στην Κεντρική Μακεδονία μετά το καλοκαίρι, οι οποίες θα βάλουν για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως. Ξεπεράσαμε μαζί με τους παραγωγούς, μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη βοήθεια του ΕΚΟΜΕ, όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τις αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις και πλέον η πρώτη χολιγουντιανή ταινία στην περιοχή μας είναι γεγονός. Ο στόχος μας επετεύχθη. Το είπαμε, το κάναμε. Την καλή συνεργασία του Film Office και των εταιριών παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων από όλο τον κόσμο θα τη συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, επειδή όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για τον τόπο μας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος για την περιοχή μας και κυρίως για την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τους Έλληνες ηθοποιούς που θα βρουν δουλειά, θα στηριχτούν πολλοί κλάδοι της οικονομίας μας, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν τα γυρίσματα. Η χώρα έχει δημιουργήσει πια τις προϋποθέσεις για να γίνει ελκυστική σε παραγωγές παγκοσμίως κι αυτό το οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ΕΚΟΜΕ και τον πρόεδρό του τον Πάνο Κουάνη, που δουλεύει επί έξι χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Norden στις δηλώσεις του επισήμανε: «Εντοπίσαμε πολλές κατάλληλες τοποθεσίες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να κάνουμε τα γυρίσματα της ταινίας μας. Μέχρι τώρα εντοπίζαμε τις περιοχές που είναι οι πιο ταιριαστές για την ταινία μας και έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών μας, χάρις στη βοήθεια της ομάδας μας στην Ελλάδα, του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σχεδιάζουμε την έναρξη των γυρισμάτων τις επόμενες δυο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, στην Περαία, στη Θέρμη, στο Δέλτα Αξιού και στις γύρω περιοχές. Το φιλμ είναι μια ταινία δράσης, ένα αστυνομικό θρίλερ. Δουλειά μας είναι να κάνουμε περιοχές να μοιάζουν με άλλα μέρη. Κι αυτό θα κάνουμε και στη Θεσσαλονίκη. Ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη κι αυτό θα γίνει γνωστό σε όλους, ο θεατής βλέποντας το φιλμ θα νομίζει ότι βρίσκεται στο Μαϊάμι και τη Φλόριντα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες. Τα πάντα θα γίνουν στην Ελλάδα, στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Καμπάς υπογράμμισε ότι «θα γίνει μια ταινία που θα αξιοποιήσει τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ώστε να μοιάζουν με το Μαϊάμι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και αποτελεί σπουδαία ευκαιρία και για επόμενες παραγωγές, ώστε να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα και τις υποδομές αυτής της περιοχής, για να γίνουν ταινίες. Η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο για πολλές οπτικοακουστικές παραγωγές».