Υψηλή ζήτηση σημείωσε το ομόλογο που εξέδωσε Η TUI Cruises καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ποσά ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το επιτόκιο 6,5%, αλλά και οι προοπτικές της εταιρείας φαίνεται να συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία απέκτησε πρόσβαση στην κεφαλαιαγορά για πρώτη φορά ως διευρυμένη πηγή χρηματοδότησης με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία.

«Η επιτυχής τοποθέτηση του ομολόγου TUI Cruises σήμερα και του μετατρέψιμου ομολόγου TUI Group πριν από λίγες εβδομάδες, που ήταν επίσης σε υψηλή ζήτηση, είναι σημαντικά βήματα για μελλοντική χρηματοδότηση και για επενδύσεις τόσο για την TUI AG όσο και για την TUI Cruises. Οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι για τη στρατηγική της TUI, τις προοπτικές για τη βιομηχανία κρουαζιέρας και τον τουρισμό, και την επιστροφή στην επιτυχία και την ανάπτυξη μετά την πανδημία. Το ενθαρρυντικό είναι πως οι κρατήσεις για κρουαζιέρες για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και για το 2022 και το 2023 αναπτύσσονται καλά», σημείωσε ο Sebastian Ebel, CFO της TUI Group.

Από την πλευρά του ο Peter Krüger, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της TUI AG που είναι υπεύθυνος για κοινοπραξίες τόνισε, μεταξύ άλλων πως: «μέχρι τώρα, η επέκταση χρηματοδοτήθηκε από τις ταμειακές ροές της εταιρείας και μέσω τραπεζικών δανείων. Με την επιτυχή τοποθέτηση του ομολόγου, η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε μέσω της κεφαλαιαγοράς για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Η TUI Cruises αποδείχθηκε ελκυστική για τους επενδυτές ως μάρκα και προϊόν και ενισχύει την αξία της επένδυσης της εταιρείας για εμάς ως συνιδιοκτήτες της εταιρείας κρουαζιέρας».

Η TUI Cruises, ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της TUI Group και της Royal Caribbean Group. Η εταιρεία ξεκίνησε τις κρουαζιέρες το 2009 με το Mein Schiff 1 και επί του παρόντος εκμεταλλεύεται επτά πλοία στο στόλο Mein Schiff, καθώς και τέσσερα πλοία πολυτελείας και αποστολής με την επωνυμία Hapag-Lloyd Cruises.