Την αγωνία του κόσμου του τουρισμού για την εξέλιξη των κρατήσεων το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο RealFm. «Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει από ένα πολύ καλύτερο σημείο» τόνισε. Η Τομεάρχης Τουρισμού άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της μέχρι σήμερα που φέρνουν σε δεινή θέση τη χώρα μας και έφερε ως παράδειγμα την Ιρλανδία που αποφάσισε υποχρεωτικό pcr test και καραντίνα κατά την επιστροφή και την Μεγάλη Βρετανία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές που μας εχει βάλει σε πορτοκαλί λίστα.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ακόμη το παράδειγμα της Γαλλίας που δίνει κίνητρα στους ταξιδιώτες όπως την παροχή δωρεάν pcr test.
Το άνοιγμα του Τουρισμού είναι ουτοπικό, για τον Ιούνιο οι άνθρωποι του Τουρισμού δίνουν μάχη ανέφερε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κυβέρνηση όμως δεν στηρίζει στην πραγματικότητα όλη αυτή την προσπάθεια. «Η χώρα πρέπει να πρασινίσει, ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, οι αγορές στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι θετικές» δήλωσε.
«Ο Τουρισμός άνοιξε, ακόμη όμως δεν έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό» επανέλαβε, επισημαίνοντας την «αργή πορεία του εμβολιασμού και πως αυτό θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν υπήρχε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Ο Τουρισμός ανοίγει με νησιά σε lockdown ενώ η πολιτική προστασία «χτυπάει το καμπανάκι γι ακόμη 5 νησιά», είπε.
Η Τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα των εργαζομένων σε μονομερή αναστολή στους οποίους δεν έχουν μπει τα ένσημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν τα επιδόματα που δικαιούνται όπως για παράδειγμα της λοχείας ή την δυνατότητα να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη.
Αναφερόμενη στα υγειονομικά πρωτόκολλα είπε πως αποτελούν ταφόπλακα για μια σειρά από δραστηριότητες όπως για παράδειγμα για τις ξεναγήσεις, που σε συνδυασμό με αυτά των τουριστικών λεωφορείων ακυρώνουν κάθε δυνατότητα για προγραμματισμό.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/noto_id52055.mp3