Η εταιρεία επιστρέφει στην Αλάσκα με 11 ταξίδια διάρκειας μίας εβδομάδας με αφετηρία το Σιάτλ, από τις 7 Αυγούστου,εφόσον δώσει έγκριση το CDC.

Η υπεύθυνη επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και η σημασία της Ελλάδας ως προορισμού στο επίκεντρο της συμμετοχής της NCL στο Posidonia Sea Tourism Forum.

Η δυναμική επανέναρξη των ταξιδιών με τα κρουαζιερόπλοια της Norwegian Cruise Line (NCL), της πρωτοπόρου στην παγκόσμια κρουαζιέρα με ιστορία που εδώ και 54 χρόνια αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο, συνεχίζεται με την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει να επανεκκινήσει τις κρουαζιέρες με αφετηρία τις ΗΠΑ από τις 7 Αυγούστου 2021, με δρομολόγια διάρκειας μιας εβδομάδας από το Σιάτλ στην Αλάσκα, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας μεταξύ των επιβατών της NCL.

Η είδηση αυτή ακολουθεί την προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης δραστηριότητας επιβατικών σκαφών (Passenger Vessel Services Act), που ανοίγει τον δρόμο για επανάληψη των δρομολογίων κρουαζιέρας στην Αλάσκα, μόλις δοθεί το σχετικό πιστοποιητικό από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και καθοδηγούμενη από τα ισχυρά πρωτόκολλα του Προγράμματος Υγείας και Ασφάλειας SailSAFE™, ακρογωνιαίος λίθος του οποίου είναι ο πλήρης εμβολιασμός όλων των επιβατών και των πληρωμάτων πριν από τα ταξίδια, η NCL είναι έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες την εμπειρία εξερεύνησης της μαγευτικής Αλάσκας και τις μοναδικές παροχές των κρουαζιερόπλοιών της.

«Το Σιάτλ ήταν πάντα το δεύτερο σπίτι μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε για να φέρουμε ξεκινώντας από εδώ, για άλλη μια φορά,  τους επισκέπτες μας στην Αλάσκα», δήλωσε ο Harry Sommer, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Cruise Line. Αυτό το καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες θα μπορέσουν να ξαναζήσουν την περιπέτεια μιας κρουαζιέρας στην Αλάσκα με ταξίδια μίας εβδομάδας με το Norwegian Bliss, που θα διαρκέσουν από τις 7 Αυγούστου έως τις 16 Οκτωβρίου 2021, προσφέροντας 7 έως 13 ώρες παραμονής σε κάθε λιμάνι, σε Skagway, Juneau, Ketchikan και στο Icy Strait Point της Αλάσκα. Σε επιλεγμένα δρομολόγια οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν την μοναδική θέα του Εθνικού Πάρκου Glacier Bay ή του φιορδ Holkham Bay Glacier.

Η ανακοίνωση για την επιστροφή της NCL στην Αλάσκα έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την ανακατανομή 5 από τα 17 πλοία της εταιρείας που ξεκινούν και πάλι ταξίδια από τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας νέα και αναθεωρημένα δρομολόγια στην Ευρώπη και την Καραϊβική, στο πλαίσιο επανέναρξης της κρουαζιέρας. Από τις 25 Ιουλίου 2021 οι επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στα Ελληνικά Νησιά για επτά διανυκτερεύσεις με το Norwegian Jade και με αφετηρία την Αθήνα (Πειραιάς), γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία της Ελλάδας ως προορισμού κρουαζιέρας τόσο για την NCL όσο και για τον κλάδο συνολικά.

Ο Kevin Bubolz, Managing Director Europe της NCL, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα κατά τη συμμετοχή του στο 6ο Posidonia Sea Tourism Forum, το Διεθνές Συνέδριο που είναι αφιερωμένο στην κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και το οποίο πραγματοποιήθηκε online την Τρίτη 25 Μαΐου. Ο κ. Bubolz τόνισε επίσης ότι η NCL θα συνεχίσει την προσεκτική της προσέγγιση για τη σταδιακή επαναδραστηριοποίηση του στόλου της, συνεργαζόμενη τόσο με τους συνεργάτες της στους προορισμούς όσο και με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του SailSAFE Global Health and Wellness Council. Το Συμβούλιο θα αξιολογεί τακτικά τα ισχυρά πρωτόκολλα του Προγράμματος Ασφάλειας και Υγείας του SailSAFE και θα λαμβάνει επιστημονικές αποφάσεις για την προστασία των επισκεπτών, των πληρωμάτων και των προορισμών που επισκέπτεται ο στόλος της NCL.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βραβευμένο στόλο 17 πλοίων της NCL και για τα παγκόσμια δρομολόγια ή για να κάνετε κράτηση για κρουαζιέρα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ncl.com.