Σε κοινή δήλωση προχώρησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το θέμα των εμβολιασμών στα νησιά,. Συγκεκριμένα οι Νεκτάριος Σαντορινιός, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ανδρέας Μιχαηλίδη, αρμόδιοι Τομεάρχες Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς στα νησιά, τόνισαν πως οι εμβολιασμοί δεν έχουν τους ρυθμούς που θα έπρεπε. Αναλυτικά στη δήλωσή τους αναφέρουν: «Δυστυχώς, η ανευθυνότητα και η ανεμελιά του κ. Μητσοτάκη έχει στοιχήσει ήδη στη φήμη της χώρας μας, αφού όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα πανελλαδικά στοιχεία, και ειδικά των νησιών, η Ελλάδα και οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού. Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να τεθούμε στο πορτοκαλί επίπεδο στην Βρετανική κατάταξη τουριστικών προορισμών και να εκδοθεί για τη χώρα μας ειδική ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί ο «ανέμελος» Πρωθυπουργός ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Οι δημόσιες ανακοινώσεις είναι κενό γράμμα αν δεν ακολουθούνται από στοχευμένες πολιτικές. Ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι της Καλύμνου, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, καλούνται να μεταβούν στη Ρόδο για να εμβολιαστούν, ενώ τα μεγάλα τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, είναι τα τελευταία σε ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων και η ανεύρεση ραντεβού, μέσω της πλατφόρμας, αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Τέλος, η εξαίρεση της Κρήτης από τα όσα σήμερα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στο άνοιγμα του τουρισμού του νησιού και επομένως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων, ανεξαιρέτως ηλικίας, όσων απασχολούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. 

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, αυτή τη φορά, να περάσει από τις επικοινωνιακές ανακοινώσεις στην πράξη, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο εμβολιασμός στα νησιά. Η Δημόσια Υγεία και η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, δεν μπορεί να στηρίζεται στην Επικοινωνία», καταλήγουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.