Την πλήρη εγκατάλειψη και υποβάθμιση των λουτρών Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης και του περιβάλλοντα χώρου των πεντακοσίων (500) στρεμμάτων επέλεξε για δεύτερη φορά να αναδείξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου στις 19/5/2021.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου πραγματοποίησε ανοιχτή συνεδρίαση παρουσία του επικεφαλής της Περιφερειακή παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Χρήστου Παπαστεργίου. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης υπογράμμισε το έμπρακτο ενδιαφέρον του κ. Παπαστέργιου για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και τις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε λουτροπόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου, πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές λουτροπόλεις και τις δράσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πανελλήνιος Σύλλογος.

Όπως ανέφερε, στάλθηκε επιστολή στον Υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη για θέματα που αφορούν τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας και την προώθηση της επένδυσης στην παραπάνω λουτρόπολη. Ανάλογη επιστολή στάλθηκε προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού σχετικά με το ζήτημα του νέου ξενοδοχείου στα λουτρά Σιδηροκάστρου. Τέλος μια τρίτη επιστολή στάλθηκε προς το δήμο  Βόλβης σχετικά με τα λουτρά Απολλωνίας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου συζήτησε στη συνέχεια τις προτάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχέδιο ανάπτυξης των Καμένων Βούρλων και της Αιδηψού με επίκεντρο τον ιαματικό τουρισμό, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Σαμοθράκης σχετικά με την ανάπτυξη και τη διανομή ιαματικού νερού σε ιδιωτική μονάδα, καθώς και την ανακοίνωση για το άνοιγμα των λουτρών Υπάτης.

Συζήτησε, επίσης την έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού για την είσοδο της ηλεκτρικής εταιρείας ειδικού σκοπού που έχει συστήσει η ΔΕΗ για ανανεώσιμες πηγές ενεργείας και την αξιοποίηση για την ηλεκτροπαραγωγή των πέντε γεωθερμικών πεδίων υψηλών θερμοκρασιών Λέσβου, Μήλου, Κιμώλου, Νισύρου και Μεθάνων, καθώς και για την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου τοπικού ενδιαφέροντος Πολιχνίτου του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμασία του στρατηγικού σχεδίου (master plan) για την αξιοποίηση της εμβληματικής λουτρόπολης των πηγών της Καλλιθέας της Ρόδου και την προκήρυξη της εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου των λουτρών στα Θέρμα του δήμου Λήμνου, καθώς και τη λύπη του για την ανακοίνωση του κλεισίματος του υδροθεραπευτηρίου των ιαματικών πηγών των λουτρών της Τραϊνουπολής του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Εξέφρασε, επίσης τις ευχές του για επιτυχία στο έργο της στη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα έχει και νέες αρμοδιότητες, καθώς και τη χαρά του για την προκήρυξη της εκμίσθωσης της εκμετάλλευσης της ιαματικής πηγής της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων και της ιαματικής πηγής Θερμοπύλων.

IAMATIKES THERMI