Διακόπτει τη σεζόν κρουαζιέρας για το πλοίο Odyssey of the Seas της Royal Caribbean που επρόκειτο να ξεκινήσει δρομολόγια τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο με εκκίνηση από το Ισραήλ (Χάιφα) και προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά.

Ο λόγος της ακύρωσης είναι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Royal Caribbean.

Το Odyssey of the Seas είναι νέο κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 4.198 επιβατών και επρόκειτο να ξεκινήσει κρουαζιέρες με πλήρως εμβολιασμένο πλήρωμα.

Η πρώτη κρουαζιέρα θα αναχωρούσε στις 2 Ιουνίου του 2021 από τη Χάιφα όμως, όπως επισημαίνει η Royal Caribbean, «λόγω της αναταραχής στο Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την απαιτούμενη προετοιμασία για να λειτουργήσουμε και, ως αποτέλεσμα, οι κρουαζιέρες από τη Χάιφα ακυρώθηκαν».

Οι κρουαζιέρες από το Ισραήλ ήταν ένα πολύ καλό νέο κατά την ανακοίνωσή τους το Μάρτιο καθώς σηματοδοτούσαν την πρώτη προγραμματισμένη κρουαζιέρα στην ιστορία της εταιρίας από τη Χάιφα.

Το πλοίο θα πραγματοποιούσε κρουαζιέρες τριών έως επτά διανυκτερεύσεων αποκλειστικά με Ισραηλινούς επιβάτες και περιελάμβανε προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά και στην Κύπρο. Δεκτοί γίνονται επιβάτες από 16 ετών και άνω και με την προϋπόθεση ότι ήταν εμβολιασμένοι.