Κορυφαίοι αερομεταφορείς και τουρ οπερέιτορ της Βρετανίας προειδοποιούν τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένη οικονομική ζημιά στη χώρα εάν δεν ανοίξει τα ταξίδια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική τον Ιούνιο.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι διευθυντές εταιριών όπως η British Airways, η easyJet, η TUI και η Jet2, τονίζουν: “Η επιστήμη δείχνει ξεκάθαρα ότι η πράσινη λίστα μπορεί να διευρυνθεί πια με ασφάλεια, ώστε να περιλαμβάνει πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική.

Ένα δεύτερο χαμένο καλοκαίρι για τον κλάδο, λόγω περιορισμένης διεύρυνσης της πράσινης λίστας έναντι των γειτόνων μας, θα προκαλέσει παρατεταμένη ζημιά στις βιομηχανίες των αερομεταφορών, των ταξιδιών και του τουρισμού του Ην. Βασιλείου.

Το Ην. Βασίλειο υστερεί σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, με μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη συνδεσιμότητα και τις προοπτικές της Global Britain”, του όρου που χρησιμοποιεί η Βρετανία για την εξωτερική πολιτική της στη μετά-Brexit εποχή.