H βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», προτείνει για φέτος το καλοκαίρι 10 δημοφιλή και ήσυχα ελληνικά νησιά. Το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας ξεκινάει με δημοφιλή ελληνικά νησιά που συγκεντρώνουν πλήθη τουριστών, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σκιάθος, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος. Πρόκειται για ακόμη ένα αφιέρωμα βρετανικού μέσου που εκθειάζει τη χώρα μας και τη συστήνει για διακοπές φέτος.

Ο δημοσιογράφος της «Daily Telegraph» σημειώνει πως η Ελλάδα προσφέρει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών χωρίς συνωστισμό είναι το ζητούμενο. Έτσι προτείνονται για τους Βρετανούς που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές η Τήνος, η Φολέγανδρος, τα Κουφονήσια, η Κάρπαθος, η Σύμη, η Τήλος, η Σκόπελος, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και η Ιθάκη. 

Ένα από τα νησιά που εστιάζει το αφιέρωμα είναι η Σκόπελος που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Τονίζονται τα γραφικά χωριά της, οι ειδυλλιακές παραλίες της, ενώ γίνεται αναφορά και στο εκκλησάκι του Άι-Γιάννη που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ