Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Σαμψάκος Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος κ. Αμύγδαλος Μιχαήλ Στρατής, με το πέρας της ανακαινίσεως του κτιρίου που προέβη ο Δήμος Μεγίστης, παρέδωσε το κλειδί του «σπιτιού», στο ακριτικό νησί, της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων (ΕΝΠΕΝ) στον πρόεδρο, κ. Παπουτσή Κωνσταντίνο. Ο Δήμαρχος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, τόνισε πως θα σταθεί αρωγός για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού και σημείωσε ότι η ίδρυση του Σωματείου, ή και ανάλογες κινήσεις, μόνο θετικό αντίκτυπο έχουν για το ακριτικό νησί.

Επίσης, ο κ. Σαμψάκος επισήμανε ότι η τελετή εγκαινίων του Σωματείου, που εντάσσεται στις δραστηριότητες υπό την αιγίδα της Επιτροπής ‘21 «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», συμπίπτει με τις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Μεγίστης στις 11 με 13 Σεπτεμβρίου, περίοδος που και το Καστελλόριζο γιορτάζει την Απελευθέρωσή του και την ενσωμάτωσή του με την μητέρα Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕΝ, αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγίστης για την φιλοξενία της Ένωσης στο υπέροχο νησί και για την αρωγή που επιδεικνύει προς το πρώτο σωματείο ναυτικών πρακτόρων όλων των Ελληνικών νήσων, που περήφανα έχει ως έδρα, εξέφρασε την αμέριστη εκτίμηση όλων των Μελών της Ένωσης για αυτή την κίνηση και διαβεβαίωσε για την προβολή-ενίσχυση-προώθηση-διαφήμιση του νησιού με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Τέλος, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η σύσταση του Σωματείου έγινε με γνώμονα την ευημερία των κατοίκων των νησιών και δη των ακριτικών, καθώς και για την καλύτερη εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων στα Υπουργεία και στους λοιπούς φορείς.