Το επιτελικό κράτος της Κυβέρνησης για άλλη μια φορά ξεπέρασε τον εαυτό του σε προχειρότητα και ανικανότητα. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο επίσημο site του Υπουργείου Τουρισμού (https://travel.gov.gr/#/), το οποίο και απευθύνεται στους επισκέπτες της χώρας μας, από σήμερα είναι δυνατή η πραγματοποίηση του λεγόμενου blue cruising (κρουαζιέρα χωρίς δυνατότητα ενδιάμεσων στάσεων). Δηλαδή επισκέπτες οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα, με βάση όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν θαλάσσιο ταξίδι αναψυχής, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, με σκάφος που θα νοικιάσουν ή διαθέτουν και το οποίο διαχειμάζει στη χώρα μας, έχουν το πια το δικαίωμα να το πράξουν.

Εντούτοις όμως, ακόμη δεν έχουν αρθεί τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ (ΦΕΚ 1558/17-4-2021, Άρθρο 5) και απαγορεύουν τον απόπλου και κατάπλου κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, επαγγελματικών τουριστικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων, ανεξαρτήτως σημαίας. Με λίγα λόγια, αν ένας τουρίστας μπει στο site του Υπουργείου Τουρισμού και ενημερωθεί ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα για blue cruise, θα φτάσει μόνο μέχρι το λιμάνι!

Είναι προφανές ότι τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να τα συντονίσει. Θα ήταν για γέλια αν δεν διασυρόταν η φήμη του Τουρισμού μας.

Σοβαρευτείτε, συνεργαστείτε και μην κάνετε άλλο κακό στον Τουρισμό και στην χώρα. ​

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου