Ανακοίνωση εξέδωσε η ημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία σχετικά με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο Ηράκλειο εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) στα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού – Τουρισμού χαιρετίζει τους συναδέλφους που και σήμερα βγήκαν στο δρόμο στο Ηράκλειο και ένωσαν τη φωνή τους σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ στη δουλειά, με ΟΛΑ τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα!

Στη συγκέντρωση την ομιλία εκ μέρους της Δ.Α.Σ. έκανε ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματέιου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Και σήμερα είμαστε στο δρόμο για να φωνάξουμε: Όλοι στη δουλειά, επαναπρόσληψη όλων στις επιχειρήσεις μας – με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εφαρμογή των ΣΣΕ μας. Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά, ούτε ένα ευρώ μείωση μισθού, ούτε μια ώρα παραπάνω απλήρωτης εργασίας. (…)

Δεν πρόκειται να αφήσουμε να μας πάρουν το 8ώρο, να καταργήσουν μια κορυφαία κατάκτηση της τάξης μας για την οποία έπεσε αίμα! Γιατί δεν ρωτάνε έναν ξενοδοχοϋπάλληλο αν η 10ωρη και 12ώρη δουλειά την οποία του επιβάλει η εργοδοσία γιατί δεν θέλει να προσλάβει προσωπικό, ανταμείβεται με ρεπό, άδειες ή 4ήμερη εργασία την εβδομάδα; 4ημερη εργασία στον κλάδο που βλέπουμε τα ρεπό με το κυάλι; Που το 6ημερο και το 7ημερο είναι «κανονικότητα»; Γιατί δεν μας ρωτάνε όταν απολυόμαστε στο τέλος της σεζόν που πέφτει η δουλειά, αν έχουμε πληρωθεί ποτέ τις υπερωρίες μας; (…)

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κάνουμε δική μας υπόθεση τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών. Μόνο με το μαζικό αγώνα μας μπορεί να διασφαλιστεί η εφαρμογή της ΣΣΕ, η απόκρουση μειώσεων, η επαναπρόσληψη όλων χωρίς εξαιρέσεις, το 8ωρο, απέναντι στο συνολικό ξήλωμα κατακτήσεων, που ξενοδόχοι και κυβέρνηση επιδιώκουν. Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας θα υπερασπιστούμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες.

Κλιμακώνουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας! Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.»

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κατατέθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των σωματείων στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.