Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό. Η ΠΟΕΕΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση, δύο κλάδοι που έχουν πληγεί σφοδρά από την πανδημία. Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα 15 Απριλίου η ΠΟΕΕΤ αναφέρει:

«Κάθε μέρα που περνάει η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός εργασίας μας επιβεβαιώνει με την στάση του και τα λεγόμενα του!

Γι’ αυτό πρέπει την Τρίτη 20/04/2021 στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως με τα ένσημα των μονομερώς αιτήσεων αναστολής σύμβασης, τίποτα απολύτως με τις παράνομες απολύσεις, τίποτα απολύτως με τις υποχρεωτικές επαναπροσλήψεις και φυσικά ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αντίθετα έχει το θράσος ο κ. Χατζηδάκης και βγαίνει και μιλάει για την κατάργηση του 8ωρου και στον κλάδο μας μέσω ατομικών συμβάσεων!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό πιστεύουμε πως ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΑΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 20/04/2021 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.