«Περνάμε δύσκολη Μεγάλη Εβδομάδα, έναν σύγχρονο Γολγοθά για όλη την ανθρωπότητα και εξακολουθούμε να μην βλέπουμε μέτρα στήριξης στο ΕΣΥ, μέτρα στήριξης στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις» δήλωσε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Οι νέοι σε αντίθεση με όσα τους καταλογίζει η ΝΔ ότι είμαστε ανεύθυνοι, ότι ευθυνόμαστε για την πανδημία, για τη διασπορά, σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό αμέσως μόλις τους δόθηκε η δυνατότητα» σχολίασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ότι και να λένε τα στελέχη της ΝΔ» τόνισε, «όσο και να διαστρεβλώνουν δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ή του Τζανακόπουλου η αλήθεια είναι οτι γίνεται άρση της προστασίας της εργασίας, κάθε εργασιακού δικαιώματος με την κατάργηση του οχτάωρου, ότι εκκρεμούν περισσότερες από 400 χιλιάδες συντάξεις, ότι το ΕΣΥ καταρρέει, ότι οι πολίτες έχουν βιώσει τον φόβο, την αγωνία και την ανασφάλεια μέσα στο σπίτι τους».

Σχολιάζοντας την συνέντευξη της Υφυπουργού Τουρισμού νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, η  Τομεάρχης Τουρισμού επεσήμανε πως ακόμη μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο για την ασφαλή επανεκκίνηση του Τουρισμού. Ακόμη μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα για το πως θα λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, τα τουριστικά λεωφορεία. « Ο Τουρισμός βρίσκεται σε αβέβαια αχαρτογράφητα νερά» τόνισε και επανέλαβε την ανάγκη «να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με ρευστότητα».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μετέφερε ακόμη την αγωνία επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης με τους οποίους χθες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, με τις επιχειρήσεις τους να κινδυνεύουν με λουκέτο και τα χρέη λόγω πανδημίας να τους πνίγουν.