Η Jet2holidays πραγματοποίησε στη Βρετανία έρευνα για τα ταξίδια το φετινό καλοκαίρι και τα συμπεράσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα το 52% των Βρετανών δηλώνει σίγουρο πως θα ταξιδέψει φέτος και μόλις το 27% φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις. Σύμφωνα με την Jet2 αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για το 2021 και αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη και η ζήτηση για ταξίδια ανέβηκε σημαντικά από τις αρχές Μαρτίου και παραμένει ισχυρή μέχρι και σήμερα. Στο γεγονός αυτό έχουν συμβάλει οι ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων στους τουριστικούς προορισμούς που δήλωσαν ότι θα υποδεχθούν τουρίστες από τον Μάιο, ενώ φυσικά έχει παίξει σημαντικό ρόλο και ο συνεχιζόμενος εμβολιασμός των πληθυσμών στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία υπήρξε θεαματική άνοδος των κρατήσεων, γεγονός που καταδεικνύει και την επιθυμία για διακοπές και ταξίδια αυτό το καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό η Jet2holidays έχει αυξήσει τις διαθεσιμότητες και τις συνεργασίες στους τουριστικούς προορισμούς για να καλύψει την ζήτηση.