Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προτείνοντας μέτρα για την στήριξη ξενοδοχείων και εργαζομένων. Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στον υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρη η ΠΟΞ αναφέρει: «Στην από 15-4-2020 επιστολή μας είχαμε καταγράψει τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων μας στην πρωτοφανή πανδημία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και από την οποία ο ξενοδοχειακός κλάδος ήταν, δυστυχώς, από τους πρώτους που επλήγησαν.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Τουρισμού, το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, αναμένεται από τις 14 Μαΐου, εφόσον πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν. Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουμε, ελπίζουμε, στην έξοδο από το τούνελ, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τις ενέργειες εκείνες που είναι απαραίτητο να γίνουν, για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία μας να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια, σε μια περίοδο μεταβατική, που αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη από αυτή του 2020 και η οποία, κατά τα ανωτέρω, δεν προβλέπεται να ξεκινήσει ουσιαστικά πριν, στη καλύτερη των περιπτώσεων, από τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως σήμερα που γράφουμε την επιστολή μας αυτή, τα ξενοδοχεία κρατήσεις δεν έχουν (κυριολεκτικά είμαστε στο 0), ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων ο τζίρος των επιχειρήσεων, αν όλα πάνε καλά, δεν θα φθάσει ούτε στο μισό τζίρο του 2019 και με αυξημένα έξοδα, λόγω των δαπανών που προκύπτουν από τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα πρόκειται, λοιπόν, για μια ακόμα ζημιογόνα  χρονιά  που  θα  έρθει  να  προστεθεί  στις  ήδη  τεράστιες  ζημιές  που «κουβαλάνε» οι επιχειρήσεις από το 2020», καταλήγει η ΠΟΞ στην επιστολή της.