Αυξάνουν τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών οι Jet2.com και η Jet2holidays προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση του βρετανικού κοινού, που φαίνεται να ζητεί απεγνωσμένα ολιγοήμερες διακοπές στον ήλιο μετά τα μακρόσυρτα lockdown που επιβλήθηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανάμεσα στους προορισμούς που αυξάνονται οι πτήσεις είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Όπως είχε ανακοινώσει ο βρετανικός tour operator τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις των υπουργών Τουρισμού των δύο χωρών για το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας, οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων. Για την Κύπρο οι κρατήσεις σημείωσαν άνοδο άνω του 200%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για την Ελλάδα.

Συνολικά η Jet2 διαθέτει στην αγορά 50.000 επιβατικές θέσεις στα αεροπλάνα της με την αύξηση των δρομολογίων. Στην Ελλάδα η εταιρεία θα έχει πτήσεις για Κέρκυρα, Κρήτη σε Χανιά και Ηράκλειο, Σκιάθο, Κω, Ρόδο και Χαλκιδική από τον Ιούλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου. Στην Κύπρο θα μπουν επιπλέον δρομολόγια στην Πάφο.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν αυτό το καλοκαίρι, όσο τίποτε άλλο» τόνισε ο Steve Heapy, CEO της Jet2.com και της Jet2holidays. «Είμαστε εδώ για να καλύψουμε την ζήτηση, ακούμε τους πελάτες μας, ώστε να αναχωρήσουν από το βροχερό τοπίο της χώρας για τους αγαπημένους τους καλοκαιρινούς προορισμούς», συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε παράλληλα προς τους συνεργάτες της εταιρείας «ότι ο ήλιος θα λάμψει ξανά για όλους».