Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, υπεγράφη δημόσια σύμβαση έργου μεταξύ του Δήμου Μαλεβιζίου και της Costa Nostrum, για το έργο «Μελέτη Αναβάθμισης και περιβαλλοντικής προστασίας παραλίας Αγίας Πελαγίας Δήμου Μαλεβιζίου για την απόκτηση πιστοποίησης ως αειφόρος παραλία». Ο Δήμος Μαλεβιζίου αντιλαμβανόμενος τη διαρκώς αυξανόμενη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο για αναζήτηση αειφόρων τουριστικών προορισμών από διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς αλλά και επισκέπτες της χώρας μας, προετοιμάζεται για την νέα τουριστική σεζόν προς αυτή την κατεύθυνση, αναβαθμίζοντας την παραλία της Αγίας Πελαγίας.

«Το όραμά μας για τη δημιουργία άκρως ελκυστικών και σύγχρονων Top Class τουριστικών προορισμών με ξεκάθαρα αειφόρα χαρακτηριστικά σε συνάρτηση με την επιθυμία ενός προοδευτικού Δήμου όπως ο Δήμος Μαλεβιζίου αλλά και του Δημάρχου κου Μενέλαου Μποκέα, αναμένεται να αποτελέσουν τα γενεσιογόνα “κύτταρα” για την ευόδωση μιας νέας περιβαλλοντικής στρατηγικής προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Costa Nostrum.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας και ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Costa Nostrum κ. Βασίλης Ζησιμόπουλος, συνυπέγραψαν την σύμβαση για το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες και θα έχει ως αποτέλεσμα την πιστοποίηση της παραλίας της Αγίας Πελαγίας ως «Αειφόρα Παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beach».

To Πρωτόκολλο Πιστοποίησης “Costa Nostrum – Sustainable Beaches” τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2020 ενώ αναδείχθηκε σε φιναλίστ για τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά. Τέλος, ξεχωρίζει το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) το οποίο υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 2020, ενώ παράλληλα έχει χαρακτηριστεί σε 2 Ευρωπαϊκά Προγράμματα ως κορυφαία Καλή Πρακτική.

Μέχρι σήμερα, η Costa Nostrum έχει πιστοποιήσει 12 παραλίες στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με άλλες μεσογειακές χώρες που σχεδιάζουν τα τουριστικά τους πλάνα με βάση ένα σύγχρονο μοντέλο Αειφορίας.