Κατηγορία: ΠΓΕ Αττική, Ονομασία κατά παράδοση.Από αμπέλι ξερικό, 20 ετών, κυπελλοειδούς σχήματος της ΝΑ Αττικής.Ποικιλία: Σαββατιανό 100%.Οινοποίηση:Πρώιμος τρύγος σε τελάρα, οινοποίηση και στατική απολάσπωση για 48 ώρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Προσθήκη ρητίνης Πεύκης Χαλεπίου και αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένους ζυμομύκητες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Υπό αυτές τις συνθήκες παράγεται ιδανικός οίνος βάσης ρετσίνα για δεύτερη ζύμωση στη φιάλη.Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ.): 12,2% vol.Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Αρώματα μαστίχας και βοτάνων συνδυασμένα με τα φρέσκα αρώματα της αλκοολικής ζύμωσης. Πλούσιο σώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας Σαββατιανό με μακρά επίγευση.Συνοδεύει τηγανιτά μικρά ψάρια, γαρίδες, θαλασσινούς μεζέδες και εδέσματα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.Απολαύστε στους 8-10℃