Κατηγορία: ΠΓΕ Αττική, Ονομασία κατά παράδοση.Από αμπέλι ξερικό, 20 ετών, κυπελλοειδούς σχήματος της ΝΑ Αττικής.Ποικιλία: Σαββατιανό 100%.Οινοποίηση:Πρώιμος τρύγος σε τελάρα, οινοποίηση και στατική απολάσπωση για 48 ώρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Προσθήκη ρητίνης Πεύκης Χαλεπίου και αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένους ζυμομύκητες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Υπό αυτές τις συνθήκες παράγεται ιδανικός οίνος βάσης ρετσίνα για δεύτερη ζύμωση στη φιάλη.Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ.): 12,2% vol.Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Αρώματα μαστίχας και βοτάνων συνδυασμένα με τα φρέσκα αρώματα της αλκοολικής ζύμωσης. Πλούσιο σώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας Σαββατιανό με μακρά επίγευση.Συνοδεύει τηγανιτά μικρά ψάρια, γαρίδες, θαλασσινούς μεζέδες και εδέσματα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.Απολαύστε στους 8-10℃
- Επικαιρότητα
- Υπουργεία
- ΕΟΤ
- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
- Υπουργείο Τουρισμου
- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
- Υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
- Υπουργείο Εξωτερικών
- Υπουργείο Παιδείας
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Υπουργείο Μεταφορών
- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
- Υπουργείο Υγείας
- Υπουργείο οικονομικών
- Πολιτική
- Οικονομία
- Κοινωνία
- Πολιτισμός
- Αγορές
- COVID-19
- Υπουργεία
- Φορείς
- Περιφέρεια
- Επιχειρήσεις
- Μεταφορές
- Πρόσωπα
- ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- Αγροτικός Τουρισμός
- Αθλητικός Τουρισμός
- Αρχαιολογικός Τουρισμός
- Αστικός Τουρισμός
- Γεωτουρισμός
- Εκπαιδευτικός Τουρισμός
- Θαλάσσιος Τουρισμός
- Θρησκευτικός Τουρισμός
- Ιαματικός Τουρισμός
- Οικοτουρισμός
- Πολιτιστικός τουρισμός
- Συνεδριακός τουρισμός
- Τουρισμός υγείας και ευεξίας
- Τουρισμός Περιπέτειας
- Χειμερινός Τουρισμός
- Γαστρονομία
- Οινοτουρισμός
- Κόσμος
- ΧΡΗΣΙΜΑ
Επιλέξτε Page