Τα κινήματα ενάντια στα αιολικά πάρκα το ΄λεγαν εδώ και πολύ καιρό αλλά κανείς δεν τους πίστευε όταν συνεχώς απορούσαν και “έβγαιναν απο τα ρούχα τους” με την στάση της WWF και της GREENPEACE απέναντι στην “πράσινη ανάπτυξη”.Αυτές ήταν οι πρώτες “πράσινες οργανώσεις” που την καλοσώρισαν με δάφνες, κλαδί ελαίας της στρώσαν και κόκκινο χαλί μάλιστα χωρίς ουτε μια στιγμή να αναρωτηθούν για τα καταστροφικά αποτελέσματα της σε ένα ήδη περιορισμένο και βαθιά πληγωμένο ελληνικό φυσικό περιβάλλον. Τώρα βλέποντας ότι και η προστασία των περιοχών ΝΑTURA καταργείται επισήμως με νομοσχέδιο στη Βουλή κινητοποιούνται λες και αυτό δεν έχει ήδη ανεπίσημα συμβεί.. Εμεις τους λέμε οτι άργησαν πάρα πολύ..Ηδη πολλές Natura καρατομήθηκαν για αιολικά πάρκα κι άλλες αυτη την στιγμή πού μιλάμε οπως στο ΜΑΚΡΥΝΟΡΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

48b03682 5781 49f3 bad3 b648caf087a1 nafpaktia

Εστω και τώρα και παρ΄ όλα αυτά, ακόμα “ψιλιασμένοι” και εξοργισμένοι υπογράφουμε εδώ την διαμαρτυρία τους για το νομοσχέδιο-εξπρές που θα ψηφιστεί στην Βουλή.Στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ελληνικά χρονικά περιλαμβάνονται διατάξεις που ανοίγουν τις προστατευόμενες περιοχές Natura στους επενδυτές.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ https://www.wwf.gr/ti_mporeis_na_kaneis/ekstrateies/ohi_sto_nomoshedio_katastrofis_tis_fysis/Για του λόγου το αληθές περιοχή ΝΑΤURA (φωτο) αφανίζεται απο το καλοκαίρι στην Ναυπακτία!Aμόρφωτοι ! Απολίτιστοι ! Στυγνοί εγκληματίες ! Η ανθρωπότητα περνά την χειρότερη πανδημία στην ιστορία της εξ αιτίας των παρεμβάσεων στα οικοσυστήματα κι αυτοί συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο χρησιμοποιώντας τη σαν αλλοθι για το κέρδος τους !Στη φωτογραφία βλέπετε το επιτελικο κράτος επι τω έργω με σκοπό να μας σώσει απο την επόμενη “Μήδεια” την κλιματική αλλαγή και τον κορονοϊό μαζί!Πράσινα ειναι τα βουνά η η ενέργεια οεοοο….;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021
*Με τις ευλογίες της Διεύθυνσης Δασών Αιτ/νίας & του Δασαρχείου Ναυπάκτου

Κι όμως,είναι αλήθεια… καλά διαβάσατε!!! Ίσως δυσκολευτείτε να το πιστέψετε στην αρχή,αλλά η είδηση και οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα από την σελίδα “ΟΧΙ Αιολικά στη Ναυπακτία”, είναι πέρα για πέρα αληθινές,και άκρως σοκαριστικές…

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΟΡΟ!

Αφού βίασαν,κατέστρεψαν και ισοπέδωσαν μια για πάντα τα βουνά Πεταλάς (Καταφύγιο Άγριας Ζωής), Χιονάκι και Γάβροβο (Ζ.Ε.Π. & περιοχή Natura) του Δήμου Αμφιλοχίας εν έτει 2018,οι άπληστοι απατεώνες του πασίγνωστου ομίλου εταιριών «Μυτιληναίος» επιστρέφουν ξανά στην Αιτωλοακαρνανία για να συνεχίσουν το κατάπτυστο «έργο» τους,διαγράφοντας δια παντός από τον χάρτη ακόμα ένα παρθένο βουνό, το Μακρύορο Ναυπακτίας, για να… «σώσουν τον πλανήτη»!

Το Μακρύορο,όπως δεν θα το αντικρίσουμε ποτέ ξανά…
Τα σχέδια της εταιρίας «ΜΑΚΡΥΝΟΡΟΣ Α.Ε.»  για την υλοποίηση αυτού του εκτρώματος, μας ταξιδεύουν αρκετά πίσω, στις 28 Μαΐου 2003, όταν εκδόθηκε από την ΡΑΕ η άδεια παραγωγής για τον εν λόγω αιολικό σταθμό. Από τότε μέχρι σήμερα (!!!), δεν ειδοποιήθηκε ποτέ κανείς για τις προθέσεις της εταιρίας,ΟΥΤΕ και για την περιβαλλοντική καταστροφή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ναυπακτία, από τον Σεπτέμβριο 2020!

Το μόνο που βλέπουμε να φιγουράρει στις τοπικές ειδήσεις,είναι τα κατόπιν εορτής παζάρια-καραγκιοζιλίκια του Δήμου Ναυπακτίας (και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων γύρω από το Μακρύορο) με τους ανθρώπους της εταιρίας,ώστε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία τα ανάλογα ««αντισταθμιστικά οφέλη»»,δηλαδή τα 30 αργύρια, ενώ κανονικά θα έπρεπε όλοι αυτοί να υπερασπιστούν τον τόπο τους διώχνοντας κλωτσηδόν την εταιρία και τα τσιράκια της που «αλωνίζουν» την περιοχή με περίσσεια άνεση και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού,λες και πρόκειται για ιδιοκτησία τους.

ΠΟΣΑ… ΕΛΑΤΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ;

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε την απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα,είτε από το ξεπουλημένο εδώ και χρόνια Δασαρχείο Ναυπάκτου,είτε από τον επίσης ξεπουλημένο εδώ και χρόνια Δήμο Ναυπακτίας (ανεξαρτήτως της εκάστοτε Δημοτικής αρχής).

Αν και αυτοί οι κύριοι σκαμπάζουν μόνο από χρήμα (ή από ψήφους),θα θέλαμε πολύ να μας πουν πόσα έλατα αντιστοιχούν σε μια ανεμογεννήτρια, διότι στην περίπτωση του Μακρύορου το χρήμα τους δεν έχει καμία σημασία καθώς τα αποψιλωμένα έλατα είναι τόσα πολλά, που δεν «πάνε με το κεφάλι», αλλά «με το στρέμμα»! Η καταστροφή είναι ασύλληπτων διαστάσεων.Τόσο πυκνό ελατόδασος θα το ζήλευαν και οι Άλπεις (και δεν είναι καθόλου υπερβολή),αλλά εμείς το δίνουμε απλόχερα στον Μυτιληναίο και στον κάθε Μυτιληναίο που το μόνο που κοιτάει είναι το συμφέρον του, για να το κάνει ρημαδιό, και μάλιστα στο όνομα της προστασίας τους περιβάλλοντος.

ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Είναι εντελώς εξοργιστικό το γεγονός ότι όλες οι δασικές υπηρεσίες,ο Δήμος,η Περιφέρεια κτλ. στρώνουν κόκκινο χαλί στους απατεώνες της «πράσινης ανάπτυξης» όταν πρόκειται να αφανιστούν ολόκληρα στρέμματα δάσους και πάσης φύσεως βλάστησης για τα συμφέροντά τους,αλλά όταν πρόκειται κάποιος δύσμοιρος να θέλει να κόψει ένα δέντρο για το τζάκι του,το πιθανότερο είναι να του περάσουν χειροπέδες! Βλέπετε, είναι άλλο πράμα να είσαι ένας κοινός ανθρωπάκος που θέλει να ζεστάνει το κοκαλάκι του τις κρύες μέρες του χειμώνα στο χωριό του,και άλλο να είσαι ο μεγαλοεπιχειρηματίας με τα τεράστια συμφέροντα…

Σύμφωνα με πληροφορίες από ντόπιους,η διαδικασία αποψίλωσης του ελατοδάσους (προκειμένου να ανοιχτούν μετέπειτα οι δρόμοι)  ξεκίνησε τέλη καλοκαιριού 2020 και συνεχίστηκε αδιάκοπα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του ίδιου έτους, δηλαδή σε περίοδο που απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε εργασία μέσα σε δασικές εκτάσεις (αντιπυρική περίοδος)!!! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω… «μεγάλου φόρτου εργασίας» (πολύ πυκνό δάσος), δούλευαν ταυτοχρόνως & σε καθημερινή βάση 15 – 20 άτομα με αλυσοπρίονα, κατακρεουργώντας βάναυσα το κάποτε πανέμορφο και ανέγγιχτο ελατόδασος…

Αφού ξεφορτώθηκαν τα… εμπόδια (έλατα), οι «σωτήρες του περιβάλλοντος» εισέβαλαν με τις μπουλντόζες τους στο δάσος και ξεκίνησαν να ανεβαίνουν στο βουνό από την θέση «Παπαδιά», ανοίγοντας νέο δρόμο προκειμένου να προσεγγίσουν την κορυφογραμμή του βουνού,την οποία και γάζωσαν με νέο οδικό δίκτυο μήκους 9 χιλομέτρων, συνολικά!

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ:
“DEALER” ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ & ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ

Για μια περιοχή όπου έχει εγκατασταθεί πληθώρα ανεμογεννητριών εδώ και πολλά χρόνια,όπως η Ναυπακτία, το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι τι ρόλο βαράει η τοπική αυτοδιοίκηση και το δασαρχείο.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες ανεμογεννήτριες στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, «φιλοξενήθηκαν» στη Ναυπακτία, πράγμα που σημαίνει ότι οι τοπικές αρχές έχουν πλούσια ιστορία στο ξεπούλημα και στην ευκολία να δίνουν γη & ύδωρ στους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Το Δασαρχείο Ναυπάκτου είναι κλασικό παράδειγμα ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας,ξεπουλημένης,εξευτελισμένης και υποταγμένης σε ιδιωτικά συμφέροντα, μέχρι το μεδούλι! Όσο για τον Δήμο Ναυπακτίας… είναι ξεκάθαρο ότι θέλει «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Παίζει σε διπλό ταμπλό προσπαθώντας από τη μια πλευρά να καλοπιάσει τους δημότες (που αντιδρούν στα αιολικά),λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την «άναρχη εγκατάσταση αιολικών»,κι από την άλλη κανονίζει συναντήσεις με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να τους ενημερώσει σχετικά με τα «οφέλη» που θα αποκομίσουν από την καταστροφή του Μακρύορου,παίζοντας τον ρόλο του dealer μεταξύ τοπικής κοινωνίας και εταιριών! Όσο για την καταστροφή; Ούτε λόγος! Μόνο παζαρεύουν το «πτώμα» του βουνού για να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή… ολο το αρθρο και το ντοκουμέντο με τις εικόνες της ντροπής  :aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com https://www.youtube.com/embed/9hSztGlLSn0 

f6bc8b8d 8458 4509 8855 261d5e6ef7e6 1

ΠΗΓΗ .enallaktikos.gr