Το υπουργείο Τουρισμού απέστειλε σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωση για την τροποποίηση της 154/10.2.2021 Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και  Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021».

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της Απόφασης αναφέρει ότι στο μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνονται α) Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους “Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου” (ΚΑΔ 93.29.19.07) και “Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών” (ΚΑΔ 96.04.10.04).».

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 24η Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή σήμερα. Η ίδια ημερομηνία αναγράφεται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου, καθώς μπήκαμε για να ελέγξουμε το ενδεχόμενο να έχει γίνει κάποιο λάθος στο κείμενο που μας εστάλη.

Όπως και να έχει η κυβέρνηση τονίζει πως πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο οικονομικής ενίσχυσης προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία, ειδικά για κλάδους όπως τα χιονοδρομικά κέντρα, οι ιαματικές πηγές και γενικότερα ο τουρισμός, ωστόσο μένει να διευκρινιστεί το ζήτημα της προθεσμίας που προαναφέρεται.