Κύριε Υπουργέ,
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού είχαν την ατυχία να είναι αυτοί που έχουν πληγεί πολύ φοβόμαστε ανεπανόρθωτα από την κρίση της πανδημίας.
Σχεδόν 1 χρόνο τώρα η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με εισόδημα είτε 534€, είτε 400€, είτε με μηδενικό εισόδημα!!!
Σχεδόν 25.000 εργαζόμενοι είναι εκτός ρύθμισης εδώ και μήνες, ακόμα και τώρα στις νέες εξαγγελίες των παρατάσεων των επιδομάτων ανεργίας μένουν συνάδελφοι εκτός (όπως π.χ. αυτοί που έληξε το επίδομα ανεργίας τους τον Δεκέμβριο του 2020 και δεν δικαιούνται νέα παράταση γιατί πήραν ήδη μια τον Μάρτιο του 2020).
Δεν κατανοούμε πως θα επιβιώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.
Όσοι μπαίνουν για πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας, δεν καλύπτονται με την ρύθμιση των 50 ενσήμων, χρειάζονται 80 ένσημα και πραγματικά αναρωτιόμαστε που θα τα βρουν, αφού το 2020 δεν υπάρχουν 80 ημέρες εργασίας.
Για άλλη μια φορά σας θέτουμε το ζήτημα των συναδέλφων που εργάζονται σε νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως καθώς και catering, που λόγω των λίγων ημερών απασχόλησης δεν είναι δικαιούχοι μέχρι στιγμής καμίας στήριξης.
Οι συνάδελφοι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, δεν έχουν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης άρα ούτε και τα 50 ένσημα για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, επομένως θα μείνουν χωρίς εισόδημα μέχρι τον επόμενο.
Τέλος ζητάμε πλέον να αυξηθεί το επίδομα των 534€! Δεν γίνεται 1 χρόνο τώρα να έχουμε μειώσεις 50 – 60% στους μισθούς μας.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ!!!