Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού και Εργασίας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος ζητώντας να μην εξαιρεθούν τα τουριστικά γραφεία από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους. Ειδικότερα στην επιστολή του με θέμα «Αίτημα για μη εξαίρεση των τουριστικών γραφείων από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους» ο κύριος Γιαγιάκος αναγράφει, μεταξύ άλλων: «Με την παρούσα επιστολή, σας μεταφέρουμε αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων – μελών μας για την αδικία περί μη επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους. Ένα μέτρο που θα μπορούσε εν μέρει, να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις του κλάδου στη δυσμενή οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στο νόμο του υπουργείου οικονομικών που ψηφίστηκε στις 17/02/21 και στον οποίο υπήρξε τροπολογία του υπουργείου εργασίας, σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων των τουριστικών καταλυμάτων για το διάστημα 01/01/2021 – 31/03/2021, όχι όμως και των τουριστικών γραφείων. Αντίστοιχη ρύθμιση είχε ψηφιστεί και το Νοέμβριο 2020 (Ν.4714/2020) για το χρονικό διάστημα 01/09/2020-31/12/2020 με εξαίρεση και πάλι τα τουριστικά γραφεία.

Κρίνουμε πως η εξαίρεση των τουριστικών γραφείων και η άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων εντός του ίδιου κλάδου που έχει πληγεί είναι άδικη και αναμένουμε τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις», καταλήγει στην επιστολή του προς τα υπουργεία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.