Ο πρώην Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό και την Τομεάρχισσα Τουρισμού/βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.
Μαζί του επίσης θα βρίσκονται τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμέσως μετά την πρωινή άφιξή του στο νησί μας, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Μεσαιωνική Πόλη για μια μικρή περιοδεία και, κατόπιν, θα έχει συνάντηση με το Σωματείο Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης.
Στη συνέχεια, γύρω στις 10.30, από τη Μεσαιωνική Πόλη θα κατευθυνθεί προς το εμπορικό κέντρο όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες.
Σύντομη συνάντηση θα έχει με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στο κτήριο της Περιφέρειας και θα αναχωρήσει για τις Πηγές Καλλιθέας (Ροτόντα) όπου στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων για τα καυτά ζητήματα στον τουρισμό, την εστίαση, την εργασία κλπ.
Συμφωνα με τις πληροφορίες μας, παρόντες/παρούσες θα είναι περί τους/τις 15 εκπροσώπους.
Το απόγευμα, γύρω στις 7, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο δημαρχιακό μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση-συζήτηση με πολλούς δημάρχους από τα Δωδεκάνησα που θα βρεθούν στη Ρόδο.