Ο πρόεδρος της UFI Anbu Varathan, σε ανοιχτή επιστολή του απευθύνεται προς τα μέλη της παγκόσμιας βιομηχανίας επαγγελματικών εκδηλώσεων εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το 2021.

Όπως σημειώνει ο κ. Varathan, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Από τη μία, η έγκριση του πρώτου σετ εμβολίων και η έναρξη των εμβολιασμών και από την άλλη η εμφάνιση ενός νέου, πιο μολυσματικού στελέχους του ιού, που οδηγεί σε πρόσθετους περιορισμούς των πολιτών, αλλά και των ταξιδιών σε πολλά μέρη του κόσμου.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά το τέλος είναι ορατό», σημειώνει ο κ. Varathan, υπενθυμίζοντας πρόσφατη δήλωσή του ότι «υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», αφού η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάκαμψη φέτος. H τελευταία έκθεση του ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2021 η παγκόσμια οικονομία θα έχει ανάπτυξη 5,5% και ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα αναπτυχθεί κατά 8,1%. Αν και οι οικονομικές δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει στις περισσότερες αγορές, η πρόκληση είναι ότι η ανάκαμψη δεν ήταν ικανοποιητική. Ωστόσο, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τη βιομηχανία των εκδηλώσεων.

Στo UFI Global Barometer, την έκθεση της παγκόσμιας έρευνας του κλάδου που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες, καταγράφεται ο παλμός τής αγοράς από 457 εταιρείες του κλάδου. Αυτή είναι η καλύτερη πηγή δεδομένων, σύμφωνα με τον κ. Varathan και προτρέπει όλους να ανατρέξουν στα αποτελέσματα της έρευνας και να τα μοιραστούν με τις ομάδες τους. Επίσης, ο κ. Varathan σημειώνει ότι ως βιομηχανία, υπάρχει η πίστη ότι τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούν να διπλασιαστούν σε σύγκριση με το 2020, φέρνοντας, βέβαια το χώρο πίσω στο 55% έως 60% των ρεκόρ εσόδων του 2019. Η ανάπτυξη θα επιστρέψει κυρίως προς τα τέλη της χρονιάς, οπότε για τους επόμενους μήνες, το θέμα της αντοχής σε αυτό το δύσκολο, ακόμα,  περιβάλλον, θα παραμείνει το κορυφαίο ζήτημα για τις εταιρείες του χώρου.