Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, Κυριάκο Μαριδάκη, πραγματοποίησε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ),  Άντζελα Γκερέκου, χθες, 27 Ιανουαρίου στα γραφεία του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για την τουριστική προβολή και πολιτιστική ανάδειξη του ιστορικού νησιού της Σαλαμίνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κα Γκερέκου ήταν ιδιαίτερα θετική στο ενδεχόμενο ανάπτυξης της συνεργασίας για το ιστορικό νησί και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Μαριδάκη για τη συμβολή του στο έργο της προβολής της χώρας μας.

Παράλληλα στο “μενού” της συνάντησης, παρουσιάστηκε μία μελέτη από τον κ. Μαριδάκη, την οποία έχει προωθήσει και στην κυβέρνηση. Η μελέτη αυτή έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την πολιτεία με στόχο την προβολή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την ένωση του γεγονότος με όλα τα κράτη, τιμώντας όλους τους νεκρούς, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας και κοινωνικής τάξης.

Τέλος, η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν στη δημιουργία ενός κοινού πλάνου για την τουριστική προβολή της Σαλαμίνας.