ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

«Interreg V-A  Ελλάδα-Κύπρος»:  «ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΠΟΙ – Σταυροδρόμια πολιτισμού στην Ανατολική Μεσόγειο»

Έγκριση σημαντικού αναπτυξιακού προγράμματος για το νησί της Σίφνου! 

Μετά τη θετική αξιολόγηση και την έγκριση χρηματοδότησης της πρότασης που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg V-A  Ελλάδα-Κύπρος», με στόχο την αξιοποίηση, προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής & φυσικής κληρονομιάς και της ιστορίας των Μεταλλείων της Σίφνου και της Κοινότητας Ασγάτας Κύπρου,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 η 1η τηλεδιάσκεψη και συνεργασία των εταίρων του Προγράμματος.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν, εκτός από το Δήμο Σίφνου, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Κοινότητα Ασγάτας Κύπρου (σχετική η υπ’ αρ. 169/2019 απόφαση του Δ.Σ. – Α.Δ.Α.: Ω4ΨΦΩ1Τ-Λ4Δ).

Η τηλεδιάσκεψη είχε ως στόχο την πρώτη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων σχετικά με τα παραδοτέα του έργου και την καλύτερη προετοιμασία τους για την επικείμενη συνάντηση με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος, ενόψει της υπογραφής της σύμβασης και της οριστικοποίησης των δράσεων και του προϋπολογισμού.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης θα επανέλθουμε με ειδική αναφορά σε όλους όσοι εργάστηκαν μεθοδικά και με ιδιαίτερο ζήλο για την έγκριση του προγράμματος, καθώς και με αναλυτική ενημέρωση για τις επιμέρους δράσεις, που, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνουν έργα διάσωσης και προστασίας στο αρχαιότερο αργυρωρυχείο του κόσμου, στο μεταλλείο του Αγίου Σώστη!