Υπογράφηκε σήμερα αναμεσά από Γεώργιο Καραχρήστο Γενικό Διευθυντή της mact media group και τομέα  Τουρισμού ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, Msc σημαντική συνεργασία για την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων στον κλάδο τουρισμού επισιτισμού.

Tourism “Vaccination”

Η δυναμική επιστροφή του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης στα πρό Covid επίπεδα, απαιτεί στρατηγική και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Η έλευση του εμβολίου, δημιουργεί προσδοκίες και εγγυάται σε βάθος χρόνου μια «έκρηξη» στο μαζικό τουρισμό, ανάλογη με τα μεγέθη του 2019.

Η Mact Media Group και ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελματιών στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης αλλά και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας για να έρθουν σε συνεργασία οι εμπλεκόμενοι κλαδικοί φορείς με τα κέντρα λήψης αποφάσεων,  ξεκινούν με το νέο έτος ένα νέο κύκλο ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε :

 • Επαγγελματίες-επιχειρηματίες, Ιδιοκτήτες και Στελέχη Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μαζικής Εστίασης.
  Ιδιαίτερα οφέλη μπορούν να αποκομίσουν επίσης επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους επενδύοντας στον Τουρισμό
 • Τα σεμινάρια επίσης αφορούν εργαζόμενους αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με τη διαχείριση και την λήψη αποφάσεων σε φορείς & οργανισμούς με αντικείμενο τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία (για παράδειγμα οργανισμούς τουριστικής προβολής)
 • Τέλος δίνεται η δυνατότητα μέσα από τον κύκλο των σεμιναρίων να “επιστρέψουν” με εφόδια στην αγορά εργασίας , άνεργοι-ες, άτομα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η συστηματική επιμόρφωση και εκπαίδευση πάνω σε θέματα ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη, ιδιαίτερα σε ένα ανθρωποκεντρικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο της Οικονομίας όπως είναι ο Τουρισμός.

Άμεσα οφέλη της δράσης είναι τα εξής :

 • Ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων
 • Αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της αυτοβελτίωσης
 • Ανάδειξη της σημασίας του Ανθρώπινου δυναμικού
 • Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Αναλυτικά τα θέματα :

 • ” Αποτελεσματική Στελέχωση ξενοδοχειακών καταλυμάτων& επιχειρήσεων εστίασης . Προκλήσεις, προοπτικές και βασικά βήματα επιτυχίας στην μεταcovid εποχή.”

Βήματα επιτυχίας για να στηθεί  μια επιτυχημένη ομάδα ανθρώπινου δυναμικού η οποία να μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις των ταξιδιώτών. Tα must do από την πρόσληψη  μέχρι και την λειτουργία του καταλύματος ή της επιχείρησης.

 • ” Απαντώντας αποτελεσματικά σε  reviews στα ξενοδοχεία & στην εστίαση : Do & Dontsπάνω στο “χτίσιμο” φήμης  online & offline “

Σημαντικά tips για την διαχείριση των reviews σε μικρά και μεσαία  ξενοδοχειακά καταλύματα αλλά και επιχειρήσεις εστίασης  με βάση τα νέα δεδομένα στην τουριστική βιομηχανία.

 • “Επενδύοντας στον Γαστρο-Οινο Τουρισμό : Η ταξιδωτική τάση με τα μοναδικά οφέλη για κάθε τουριστικό προορισμό

Ο γαστρονομικός  τουρισμός  είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ενός τόπου, καθώς και για την ανάπτυξη της “τοπικότητας”, εκτός του ότι αποτελεί και μια μοναδική κι αξέχαστη  βιωματική εμπειρία για τον ταξιδιώτη.

Γαστρονομικός τουρισμός: Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική τάση

Τέλος της 2 Παρασκευές θα υπάρχει επιπλέον  σεμινάριο με θέμα που μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι :

 •  “Η αναγκαιότητα soft skills στην τουριστική αγορά” (Μόνο Παρασκευή)

Στην εποχή μας, είναι υψίστης σημασίας να κατέχει κάποιος αυτές τις δεξιότητες (Soft Skills), οι οποίες μπορούν να τον κάνουν να ξεχωρίσει μέσα από ένα πλήθος καλά καταρτισμένων επαγγελματιών, και συνεπώς μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την εύρεση ή μη εργασίας. Αυτές οι δεξιότητες μάλιστα είναι εκείνες που θα του δώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την «προστιθέμενη αξία» για να ξεχωρίσει μέσα από τον ανταγωνισμό και θα συμβάλουν στην εργασιακή του επιτυχία, ιδιαιτέρα στον τουριστικό κλάδο.

Τα σεμινάριά θα πραγματοποιηθούν στης παρακάτω ημερομηνίες μέσω πλατφόρμας Zoom :

25 Ιανουάριου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΑΤΤΙΚΗ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

26 Ιανουάριου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΣΤΕΡΕΑ –ΕΥΒΟΙΑ -ΣΚΥΡΟΣ

27 Ιανουάριου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΣΠΟΡΑΔΕΣ

28 Ιανουάριου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΗΠΕΙΡΟΣ

29 Ιανουάριου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΘΡΑΚΗ

2 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

3 Φεβρουάριου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟ

4 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΚΥΚΛΑΔΕΣ

5 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

8 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

9 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΕΠΤΑΝΗΣΑ

10 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

11 Φεβρουαρίου ώρα 15 και 30 εως 17 μμ για ΚΡΗΤΗ

Θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή  email για την εγγραφή σας και στο σαιτ που θα αναρτήσουμε την τέταρτη 13  Ιανουαρίου

Περισσότερες πληροφορίες άμεσα.Τηλέφωνα επικοινωνίας  2110129575