Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) έχει εκφράσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στον Γενικό Γραμματέα Zurab Pololikashvili. Σε συνάντηση στη Μαδρίτη, τα μέλη του τον όρισαν για να συνεχίσει να ηγείται της εξειδικευμένης υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Στο τέλος της 113ης συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου , που πραγματοποιήθηκε ως υβριδική εκδήλωση στην ισπανική πρωτεύουσα, τα μέλη ψήφισαν αυτοπροσώπως και κρυφά για την επιλογή του ηγέτη για το 2022-2025. Ο κατεστημένος Pololikashvili κέρδισε το 76% των ψήφων σε μια διαδικασία όπου το Βασίλειο του Μπαχρέιν πρότεινε επίσης έναν υποψήφιο για τη θέση, Shaikha Mai bint Mohammed Al Khalifa. Η Εξοχότητά της συγχαίρει τον κ. Pololikashvili για τη νίκη του και η κυβέρνηση του Μπαχρέιν εξέφρασε την υποστήριξή της στον UNWTO.

Ο κ. Pololikashvili είχε βασίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή τόσο στις προοδευτικές θεσμικές όσο και στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν κατά την πρώτη του θητεία, και στη σαφή ηγεσία του στον παγκόσμιο τουρισμό σε όλη την πανδημία COVID-19. Η σύσταση του Εκτελεστικού Συμβουλίου θα προωθηθεί στην 24η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές του Μαρόκου, προς το τέλος του έτους.

Στη Μαδρίτη, τόσο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο Pedro Sánchez, όσο και ο βασιλιάς του, ο Felipe VI, εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον UNWTO και την ηγεσία του. Ο Γενικός Γραμματέας έθεσε επίσης τα θεμέλια για να αξιοποιήσει τη δυναμική της διάθεσης εμβολίων για να εξασφαλίσει μια εναρμονισμένη προσέγγιση για την επιστροφή ασφαλών και απρόσκοπτων διεθνών ταξιδιών.