Στην αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που εκπέμπουν sos εδώ και 8 μήνες η κυβέρνηση απαντά με αδιαφορία και τελικά με κοροϊδία. Γιατί μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκλάβει κανείς τα ποσά που ανακοινώθηκαν σχετικά με την Επιστρεπτέα 5 στον κλάδο της εστίασης.

Κανένα σχέδιο, καμία μέριμνα, εμμονική άρνηση της κυβερνησης της ΝΔ να στηρίξει τους πολλούς. Από την μια απαντούν με καταστολή στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων που φωνάζουν ΠΕΙΝΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, από την άλλη εμπαιγμός δίχως τέλος.

Τα ποσά που ανακοινώθηκαν προσβάλλουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, τους μικρο μεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με λουκέτα αλλά αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Δεν είναι επαίτες. Είναι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι που στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Χιλιάδες επιχειρήσεις αποκλείστηκαν και άλλες πρόκειται να λάβουν ποσά που δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας σε κλειστές επιχειρήσεις επί 3ο μήνα.

Οι επιχειρήσεις των καφέ εστίασης καταστρέφονται, οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους εμπαίζει. Αδιαφορεί προκλητικά και επικίνδυνα.

Δυστυχώς είχαμε προβλέψει την δραματική κατάσταση. Η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπισή της 8 μήνες μετά και οι διαρκείς αλλαγές στις αποφάσεις πλήττουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού.

Η αγορά έχει άμεση ανάγκη ρευστότητας ώστε οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να μείνουν όρθιοι.