*Διακεκριμένοι επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας μιλούν για τα πιο καίρια θέματα της Τεχνολογίας
Διακεκριμένα στελέχη της Silicon Valley και διαπρεπείς επιστήμονες διεθνούς επιπέδου, προερχόμενοι από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το MIT και εταιρείες κολοσσούς όπως η Amazon και το Facebook, έχοντας στην ατζέντα τους καίρια θέματα, που μεταξύ άλλων αναδεικνύουν τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμμετέχουν στο 7th Technology Forun που φέτος γίνεται διαδικτυακά την 1η Δεκεμβρίου.
Για 7η χρονιά διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο στοχευμένα events με τη σύμπραξη 24 σημαντικών φορέων από τον εκπαιδευτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα το 7th Technology Forum διοργανώνεται εξολοκλήρου διαδικτυακά και στην αγγλική γλώσσα την 1η Δεκεμβρίου 2020 (10πμ -6μμ) στο https://technology–forum.eu/
Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται: η εξ’αποστάσεως εργασία, οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία και οι προκλήσεις της νέας εποχής, τα Big Data (Μεγάλα Δεδομένα) καθώς και η εφαρμογή τους στις έξυπνες πόλεις και στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της εκπαίδευσης.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας.
Τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες που διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο, οι key note speakers του συνεδρίου
Γνωστός και ως συνεφευρέτης του φορητού υπολογιστή των 100 δολαρίων ο Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, Μιχάλη Μπλέτσας, θα είναι ένας από τους επιφανείς ομιλητές του συνεδρίου. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον διακεκριμένο επιστήμονα Τίμο Σελλή, Διευθυντή του Τμήματος Data Science Research στο Swinburne University of Technology.
Για το θέμα της ασφάλειας της πληροφορίας και της ιδιωτικότητας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και το ρόλο που διαδραματίζουν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, θα μιλήσει ο Ηλίας Χάντζος, Global Privacy και Head of Europe, Middle East & Africa (EMEA) EMEA Government Affairs της Broadcom ενώ ο Παναγιώτης Φιλιμής ιδρυτής και CEO της Εταιρείας CyRIC (Κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας) θα αναλύσει τον αντίκτυπο των διασπαστικών και αναδυόμενων τεχνολογιών (Disruptive and Emerging Technologies) στην κοινωνία.
Στις 2 Δεκεμβρίου το MachMaking Εvent
Τη δεύτερη μέρα του forum θα πραγματοποιηθούν Virtual Β2Β συναντήσεις, που έχουν ως στόχο την προώθηση συνεργιών μεταξύ επιχειρήσεων, οργανισμών, πανεπιστημίων και άλλων φορέων σε διεθνές επίπεδο. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 142 από 28 χώρες. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://technologyforum2020.b2match.io/
Για τη διοργάνωση του 7th Technology forum φόρουμ ενώνονται και συνδημιουργούν 24 σημαντικοί φορείς :
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Helexpo), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική εταιρία επιστημόνων και επαγγελματιών Πληροφορικής και επικοινωνιών (ΕΠΥ) Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το 3B ICT Network, η Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) (ΥΜΑΘ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η ΕΠΕ, ο ΣΕΚΕΕ, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και η Innovation Greece και το Διεθνές Τεχνολογικό Κέντρο Thess INTEC.
Για περισσότερες πληροφορίες
Ανδρέας Συμεωνίδης, Αν.Καθηγητής, ΑΠΘ (694-599-3808)
Κοσμάς Βάμβαλης, Μέλος ΔΣ, ΣΕΠΒΕ (697-3341-066)