Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 στις 6 π.μ. παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή, καθώς και χιονοδρομικά κέντρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για τον λόγο αυτό «ο δρόμος θα είναι πιο αργός» και η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.

Επιπλέον, παρατείνεται απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, καθώς και η απαγόρευση συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Για εκκλησίες, κομμωτήρια, λιανεμπόριο αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο», είπε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή “ 2”, ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση. Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής plf θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ pcr 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid test κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.