για τη στήριξη του κλάδου των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία ΤύπουΕνημέρωση Πολιτών

Γιώργος Βαβλιάρας - Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης: Επιστολή – Παρέμβαση απέστειλε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού για τη στήριξη του κλάδου των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επιστολή- Παρέμβαση απέστειλε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης & ΕπενδύσεωνΟικονομικών και Τουρισμού για τη στήριξη του κλάδου των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ΚΑΔ των εν λόγω επιχειρήσεων δεν έχουν τεθεί σε αναστολή αν και πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουν με αυτό το ιδιότυπο καθεστώς.

Ο κ. Βαβλιάρας στην επιστολή του θέτει υπόψιν των Υπουργών  ότι τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας των εν λόγω επιχειρήσεων και κατόπιν και σχετικής επιστολής  των Ενώσεων Ξενοδόχων της Π.Δ.Μ  αιτείται μεταξύ άλλων:

  • την ένταξη των ΚΑΔ των τουριστικών καταλυμάτων και των ξενοδοχειακών
    μονάδων στους ΚΑΔ που βρίσκονται σε αναστολή
  • την επιδότηση της θέρμανσης των εν λόγω επιχειρήσεων
  • την επιδότηση διαμονής με την μορφή κουπονιών που θα έχουν όμως
    γεωγραφική κατανομή ώστε να τονωθεί η όποια τουριστική κίνηση υπάρξει τους
    επόμενους μήνες

Επίσης, ο κ. Βαβλιάρας πραγματοποιεί επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και  γίνεται εκτενής καταγραφή της κατάστασης, βλέποντας και την χωροθέτηση στο πλαίσιο της αναζήτησης  Βι.Πε καθώς και χώρων υποδοχής επενδυτών.

Παράλληλα γίνονται διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας  στο πλαίσιο της δημιουργίας της Πολυμετοχικής Επενδυτικής Εταιρίας.

Οι επαφές αυτές γίνονται κατά περίπτωση είτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σχεδιασμού Αναπτυξιακής

Μετάβασης Στέργιο Κιάνα είτε με τον Υπεύθυνο Συντονιστή σε θέματα

προγραμματισμού – ανάπτυξης Μενέλαο Μακρυγιάννη και είναι στοχευμένες.