Τη στήριξη της πολιτείας ζητά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο καθώς, το δεύτερο lockdown έφερε μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Τα 2.000 ζώα φροντίζουν 25 εθελοντές αφού λόγω έλλειψης πόρων δεν είναι γνωστό το πότε θα πληρωθούν.

«Είναι θέμα επιβίωσης πλέον. Αυτό που μας διαφέρει από κάθε άλλη επιχείρηση είναι ότι κλείσαμε για τους επισκέπτες αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε γιατί έχουμε 2.000 ζώα να ταΐσουμε. Έχουμε 75 άτομα προσωπικό, βάλαμε 50 άτομα σε αναστολή και κρατήσαμε έναν κτηνίατρο και 24 φροντιστές» λέει στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Zαν-Ζακ Λεσουέρ.

Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ η ημερήσια διατροφή για τα ζώα «είναι περίπου ένας τόνος και 800 κιλά. Τα παιδιά που δουλεύουν δεν έχουμε πόρους να τα πληρώσουμε και το ξέρουν».

«Σαν επιχείρηση θα πάρουμε επιστρεπτέα προκαταβολή όπως παίρνουν όλες αλλά αυτό δεν φτάνει ούτε για τη μισή διατροφή των ζώων. Το υπουργείο δεν διαθέτει κονδύλια για επιχειρήσεις σαν τις δικές μας. Εδώ και πέντε μήνες έχουμε ζητήσει να γίνει μείωση του ΦΠΑ» σημειώνει ο κ. Λεσουέρ.