O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προσκάλεσε για άλλη μια φορά τους ηγέτες του κλάδου από όλο τον κόσμο, σε κύκλο συζητήσεων που στοχεύουν την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η 42η σύνοδος ολομέλειας της ειδικής υπηρεσίας Μελών των Ηνωμένων Εθνών, που συγκέντρωσε πάνω από 200 συμμετοχές, εστίασε τόσο στις άμεσες προτεραιότητες για την ζωτικής σημασίας επανεκκίνηση του τουρισμού όσο και στο μακροχρόνιο στόχο να συνεχίσει ο κλάδος να αποτελεί βασικό πυλώνα αειφόρου ανάπτυξης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική, υψηλού επιπέδου πλατφόρμα, η οποία επέτρεψε στα μέλη να κοινοποιήσουν τις καλύτερες πρακτικές και προτάσεις για ανάκαμψη. 

Με θεματική «Recovering Tourism. Rebuilding Trust. Reinforcing Partnerships», η σύνοδος ανέδειξε τις ευρύτερες προτεραιότητες του ΠΟΤ, και κυρίως την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα διεθνή ταξίδια και την προώθηση της συνεργασίας σε κάθε επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιοποιήσουν τη νέα Affiliate Members Virtual Corner, που λανσαρίστηκε τη ημέρα της συνόδου.

Η σύνοδος εστίασε στην παρουσίαση των θεμελίων του Προγράμματος του ΠΟΤ για το 2021. Ο οδικός αυτός χάρτης προβλέπει ότι ο τουρισμός θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα της Ατζέντας Αειφόρου Ανάπτυξης 2030 και την αναβάθμιση της αειφορίας σε όλο τον κλάδο. Τα μέλη του ΠΟΤ, στα οποία περιλαμβάνονται επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εργασία της ειδικής υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που θα αφορά τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Αυτή η υβριδική συνάντηση απέδειξε και πάλι ότι τα διεθνή ταξίδια είναι ασφαλή και ότι ο τουρισμός προσαρμόζεται ενεργά στη νέα πραγματικότητα μετά τον COVID.