Μόνο με αρνητικά τεστ κορωνοϊού θα είναι πλέον δυνατή η είσοδος στη Νορβηγία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Νορβηγία από χώρες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει κατά την άφιξή τους να προσκομίζουν τα σχετικά αρνητικά αποτελέσματα του τεστ.

Η υπουργός δικαιοσύνης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών κα Μόνικα Μάντλαντ, δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε πλέον σε μια κατάσταση που απαιτεί ισχυρότερα μέτρα. Η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο και οι εξελίξεις στην Νορβηγία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θετικές. Παρατηρούμε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εξάπλωσης της πανδημίας στη Νορβηγία, έτσι, οι νορβηγικές αρχές απαιτούν πλέον από τους ξένους υπηκόους που έχουν σκοπό να έρθουν στη Νορβηγία, να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού».

Παράλληλα, η νορβηγική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών και θα γίνεται αποδεκτό στη Νορβηγική, Δανική, Σουηδική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο εξωτερικών της Νορβηγίας συμβούλευσε τους νορβηγούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στις περιοχές Östra Savolax, Lapland, Länsi-Pohja της Φινλανδίας, μετά από εκτιμήσεις ότι στις παραπάνω περιοχές υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ τόνισε ότι οι περιορισμοί εντός της επικράτειας θα αυξηθούν προς αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Προς αυτή την κατεύθυνση, η κα Σόλμπεργκ συμβούλεψε τους Νορβηγούς να μείνουν όσο τον δυνατόν περισσότερο στο σπίτι τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές τους επαφές, παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ενώ τους προέτρεψε αποφεύγουν τα περιττά ταξίδια εσωτερικού.

Τέλος, παρόλη την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων υπολόγισε ότι μόνο η Νορβηγία, η Φινλανδία και ορισμένες περιοχές της Ελλάδας είναι τα πλέον ασφαλή μέρη για να ταξιδέψει κανείς κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου.