Υπεγράφη  στo Πεκίνο το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη Διοργάνωση Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού το 2021 μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας. To μνημόνιο υπέγραψαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κίνα, Γιώργος Ηλιόπουλος και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας Χου Χάπινγκ (Hu Heping). 

Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο, μέσω του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος-Κίνας το 2021, οι δύο χώρες αποβλέπουν στο να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις, να επιβεβαιώσουν τη φιλία των δύο λαών, να διευρύνουν τη συνεργασία τους και να διοργανώσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. 

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του Πολιτισμού, όπως τονίζεται, οι δύο χώρες θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους σε θέματα σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία. Ειδικότερα, θα συνεργασθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και αρχαιοκαπηλίας και την προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας, για τη διοργάνωση αρχαιολογικών εκθέσεων και εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης, αναφέρεται ότι οι δύο χώρες θα συνεργασθούν στο πλαίσιο της Σύμβασης της UNESCO για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, καθώς και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού. Ελλάδα και Κίνα, προστίθεται, θα συνεχίσουν την ανταλλαγή θεατρικών παραγωγών και συντελεστών, θα συνεργαστούν για την προώθηση και ανάπτυξη της μουσικής δημιουργίας και θα συνεχίσουν την ανταλλαγή μουσικών παραγωγών. 

Στον τομέα του Τουρισμού, επισημαίνεται ακόμα, οι δύο χώρες θα συνεργασθούν σε ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή στατιστικών, διαχείρισης, προώθησης προορισμών και πιστοποίησης ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και για τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και δημοσιογραφικών ταξιδιών, με σκοπό να καταστήσουν γνωστούς αναδυόμενους προορισμούς. Επίσης, σημειώνεται πως θα διερευνήσουν τις δυνατότητες διοργάνωσης τουριστικών εκδηλώσεων με σκοπό να φέρουν εγγύτερα τις κρατικές τοπικές αρχές και τις αντίστοιχες ενώσεις ταξιδιών και τουρισμού, και θα συνεργαστούν για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και την κεφαλαιοποίηση προωθητικών ενεργειών, όπως επιδείξεις, σεμινάρια γαστρονομίας, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και την ένταξή τους στην τουριστική εμπειρία.