Η δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική», ύψους 200 εκατ. ευρώ η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους. Η δυνατότητα που δίνεται για καταβολή έκτακτης επιχορήγησης, δηλαδή ποσό που δεν θα επιστραφεί, μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική «ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.eea.gr, μέχρι τώρα –αν και η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεως είναι η 20η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 15:00- έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.100 αιτήσεις που θα ενισχυθούν με 37 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 200 εκατ. του Προγράμματος και ο μέσος όρος ενίσχυσης ανά επιχείρηση ανέρχεται στις 34.000 ευρώ.

Αν και το συγκεκριμένο Πρόγραμμα μπορεί να δώσει προοπτικές βιωσιμότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις, λόγω των προϋποθέσεων που υπάρχουν, δεν μπορούν να υπαχθούν πάρα πολλές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι, κάτι που είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τροποποιήσεις του Προγράμματος ώστε να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής περισσότερων επιχειρήσεων ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντάξει στο Πρόγραμμα και τους αυτοαπασχολούμενους.

Για τη συγκεκριμένη δράση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σήμερα 04/11/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα και την διαδικασία της αίτησης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Περιφερειάρχης  Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.