Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Zurab Pololikashvili, οδήγησε μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες για μια σειρά συναντήσεων με στόχο να διασφαλιστεί ότι ο τουρισμός θα παραμείνει στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

O κ. Pololikashvili συνεργάζεται στενά με ευρωπαίους ηγέτες για να διασφαλίσει ότι ο τομέας λαμβάνει την πολιτική και οικονομική υποστήριξη που απαιτείται για την προστασία των μέσων διαβίωσης και τη διαφύλαξη των επιχειρήσεων. Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Pololikashvili προέτρεψε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων να μετατρέψουν τα φιλόδοξα σχέδια για την ανάκαμψη σε πραγματικότητα, συντονίζοντας ένα πακέτο μέτρων αντιμετώπισης που θα επιτρέψουν στον τουρισμό να επιστρέψει και να οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία του UNWTO τόνισε τη σημασία της στήριξης και της ανάπτυξης του εγχώριου τουρισμού .

Σύμφωνα με τον κ. Pololikashvili, ο εγχώριος τουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης και ανάπτυξης των αγροτικών κοινοτήτων. Ωστόσο, για να αξιοποιηθεί αυτό το δυναμικό, οι κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να παρέχουν μεγαλύτερη κατεύθυνση και ισχυρότερη ηγεσία .

Απαιτείται ηγεσία υψηλού επιπέδου

Ο κ.Pololikashvili είπε: «Ο τουρισμός είναι ένας κεντρικός πυλώνας των ευρωπαϊκών οικονομιών, ένας κορυφαίος εργοδότης και μια πηγή ευκαιριών για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων έχουν δηλώσει τη δέσμευσή τους να στηρίξουν τον τουρισμό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα απαιτηθούν υψηλού επιπέδου ηγεσία και άνευ προηγουμένου επίπεδα συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων, των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για να μετατραπούν οι καλές προθέσεις σε σταθερές δράσεις και έτσι να βοηθήσουν τον τουρισμό να οδηγήσει την ανάκαμψη της ηπείρου από την κρίση. ”

Ο Γενικός Γραμματέας Pololikashvili συγχαίρει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το ρόλο τους στο άνοιγμα των συνόρων των κρατών μελών της ΕΕ πριν από το τέλος της θερινής περιόδου. Αυτό έδωσε την απαραίτητη ώθηση για ταξίδια και τουρισμό και είδε μια πολλά υποσχόμενη αύξηση στις διεθνείς αφίξεις τουριστών σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές.