Έως το ένα τέταρτο της χωρητικότητας του χειμώνα του 2019 θα προσφέρει αυτή τη χειμερινή σεζόν η Lufthansa, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσει περαιτέρω το κόστος.

Ο αερομεταφορέας θα αξιοποιήσει μικρότερο μέρος του στόλου του ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι κάτω του ενός πέμπτου των επιπέδων του 2019 και, ως εκ τούτου, κάτω από τη χωρητικότητα που θα προσφερθεί. 

Όπως επισημαίνει το ΔΣ της Lufthansa σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, «πρέπει να εντείνουμε τις προηγούμενες προσπάθειές μας να περιορίσουμε περαιτέρω το κόστος».

Στην επιστολή, η εταιρία αναφέρει ότι η εκροή κεφαλαίων, από 1 δισ. ευρώ την ώρα, στις αρχές της πανδημίας, περιορίστηκε σε 1 εκατ. ευρώ ανά 2 ώρες. Επομένως, κρίνεται απαραίτητο να περιοριστούν περαιτέρω δραστηριότητες το χειμώνα του 2020/21 και να τεθούν όσο το δυνατό περισσότερες σε «χειμερινή λειτουργία» από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, 125 αεροσκάφη που επρόκειτο να αξιοποιηθούν το χειμώνα αναμένεται να απελευθερωθούν καθώς το αρχικό σχέδιο για διατήρηση της χωρητικότητας στο 50% μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν είναι πλέον εφικτό, επισημαίνει η εταιρία.

Το ΔΣ αναφέρει ότι μετά το πρώτο εννιάμηνο, οι απώλειες έφτασαν τα 4,1 δισ. ευρώ και θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο. Χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια αξιόπιστη εκτίμηση της ανάπτυξης του δικτύου. Παρόλ αυτά, το ΔΣ ξεκαθαρίζει ότι θα διατηρηθούν τουλάχιστον 100.000 από τις 130.000 θέσεις εργασίας στον όμιλο.