Με την πεποίθηση ότι σε κάθε κρίση μπορεί να κρύβεται και μια νέα ευκαιρία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA διοργάνωσε την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τουρισμού SATTE GenX της Ν. Ασίας (SATTE GENX, SOUTH ASIA’s VIRTUAL TRAVEL EXPO), η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 5 και 6 Οκτωβρίου 2020, διαδικτυακά.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., υλοποιήθηκε ένα ευρύ πλαίσιο παρουσίασης της χώρας μας στην έκθεση, που περιλαμβάνει τη δημιουργία βίντεο μέσα από το οποίο προβάλλεται η δυναμική της Ελλάδας και ψηφιακών εντύπων με πολλές πληροφορίες για τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ινδίας. Η παρουσία του ΕΟΤ είναι ενεργή στην έκθεση, καθώς μέσα από το ψηφιακό περίπτερο παρέχονται πληροφορίες και συνεχής επικοινωνία με τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία FedHATTA, φιλοξενώντας τις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), επικοινωνεί με εικόνες, βίντεο και παρουσίαση υποδομών το τουριστικό προϊόν της χώρας μας στην μεγάλη αγορά της Ινδίας.

Στην τελετή έναρξης της έκθεσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την διοργάνωση, και ενημερώνοντας για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει καθημερινά η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά, είναι πάντα ένας προορισμός ταξιδιού και εμπειρίας για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου.

Στην τελετή συμμετείχε ο Υπουργός Τουρισμού της Ινδίας, Prahlad Singh Patel, ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ινδίας, Mansukh Mandaviya, ο Υπουργός Τουρισμού των Μαλδιβών, Abdulla Mausoom, ο Υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Εξοχότατος Ahmed Al Khatib, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Services Export Promotion Council, Maneck Dawar, ο Γενικός  Γραμματέας της HAI, MP Bezbaruah, και ο Αντιπρόεδρος της FAITH, Subhash Goyal.

Οι Ινδοί ταξιδιώτες αγαπούν και επιλέγουν την χώρα μας ως τουριστικό προορισμό, και η ζωντανή απόδειξη για αυτό ήταν τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά αφίξεων τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Tώρα ανακτούμε το χαμένο έδαφος, για να κρατήσουμε ζωντανή και δυνατή την παρουσία μας σε μια μεγάλη τουριστική αγορά, που περιμένει με την πρώτη ευκαιρία να ταξιδέψει και πάλι στην Ελλάδα».