Η συνδικαλιστική οργάνωση CNE / ACV Pulse έμαθε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκπομπής ότι η Ryanair θέλει να εξαλείψει 200 ​​θέσεις πληρώματος θαλάμου επιβατών στο Βέλγιο μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε να απολύσει μόνο 106 μέλη πληρώματος καμπίνας και 66 πιλότους. Ο τελευταίος αριθμός παραμένει αμετάβλητος.

« Αυτή η ανακοίνωση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της διαδικασίας της Renault σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις », ανέφεραν τα μέλη του συνδικάτου, προσθέτοντας ότι «η Ryanair έδειξε για άλλη μια φορά την περιφρόνησή της για τους βελγικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την αναδιάρθρωση ».

Τα συνδικάτα ζητούν τώρα από τον αρμόδιο υπουργό και την κοινωνική επιθεώρηση « να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να διασφαλίσουν ότι η Ryanair συμμορφώνεται με το νόμο, όπως και όλες ή περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο ».

Τον Μάιο, τα συνδικάτα διαβεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχαν πολλές απολύσεις, αλλά δυστυχώς, η Ryanair έχει τώρα μια διαφορετική στρατηγική.

Στο Βέλγιο, η Ryanair απασχολεί 500 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονται στο αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών.