Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων εξέλεξε το νέο ΔΣ, με τα εκλεγμένα μέλη να κάνουν τη δική τους δήλωση στο ITN News και στον Γεν. Διευθυντή και Δημοσιογράφο της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Καραχρήστο και στην Δημοσιογράφο Άννα Νικολάου.

Σε μια δύσκολη οικονομικά και τουριστικά περίοδο λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΞ μίλησαν για το απαιτητικό έργο που χρειάζεται να φέρουν εις πέρας και αυτό δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του Τουρισμού και του κλάδου των ξενοδόχων.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος ΠΟΞ

Photo Grigoris Tasios 1 1

«Η τιμή στο πρόσωπό μου να επανεκλεγώ για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην Προεδρία της ΠΟΞ μεταφράζεται σε ευθύνη συνέπειας και αποφασιστικότητας,  προκειμένου το ελληνικό ξενοδοχείο να κερδίσει τη μάχη της επιβίωσης που δίνει αυτή την ώρα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ενωμένος ο ξενοδοχειακός κλάδος και με μεγάλη συμμετοχή στις θεσμικές δημοκρατικές διαδικασίες της ΠΟΞ, χτίζει εμπιστοσύνη κι αντοχές για να ξεπεράσουμε τη δυσκολότερη συγκυρία όλων των εποχών για τον ελληνικό τουρισμό.

Με τον ξενοδοχειακό τζίρο στο σημείο μηδέν, πρέπει να υποστηριχθεί άμεσα η ρευστότητα που είναι η ανάσα κάθε ξενοδοχείου, πρέπει να αναπνεύσουμε. Δύσπνοια στον τουρισμό σημαίνει πνευμονία στην εθνική οικονομία της χώρας. Γι αυτό και δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βγούμε νικητές». 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – Α’ Αντιπρόεδρος ΠΟΞ

IMG 3405

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους – ξενοδόχους από όλη την Ελλάδα που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η επανεκλογή μου και η θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της ΠΟΞ σηματοδοτούν για μένα ένα νέο κύκλο αγώνα μαζί με όλα τα Μέλη του νέου Δ.Σ., για άμεση επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Πιστεύω ότι ενωμένοι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

Ο κλάδος μας απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον υγειονομικό κίνδυνο με επαγγελματισμό και συνέπεια. Η δραματική μείωση του τζίρου όμως, προκάλεσε ασφυξία στη ρευστότητα  και μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, απαιτείται ένας καινούργιος κύκλος προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων, για να αντέξουμε το 2021». 

 ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ – Β’ Αντιπρόεδρος ΠΟΞ

Evgenios Vassilikos x500 1

«Είναι μεγάλη μου τιμή, να έχω λάβει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας μέσο της ψήφου τους για την δεύτερη θητεία μου στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε θα είναι ένα δύσκολο έργο το οποίο με ενότητα και καλό συντονισμό, πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε αρκετά από τα πράγματα που χρειάζεται ο κλάδος μας για να είμαστε έτοιμοι όταν με το καλό επανέλθει ο τουρισμός σε επίπεδα άλλων ετών.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε αλλαγές στον τρόπο και τον λόγο που ταξιδεύει κάποιος, ειδικότερα στα αστικά ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας όπου πιστεύω θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις».

ΣΒΥΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Γ’ Αντιπρόεδρος ΠΟΞ

unnamed

«Ο κλάδος του τουρισμού διανύει μια πρωτοφανή κρίση, η οποία επέφερε και τη συσπείρωση των μελών της ΠΟΞ, γεγονός που φάνηκε από την πρωτοφανή συμμετοχή, τόσο υποψηφίων όσο και εκλεκτόρων.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από αρκετά νέα μέλη με έντονο το στοιχείο της εκπροσώπησης της νησιωτικής Ελλάδας. Η ευθύνη που φέρει ο καθένας από εμάς είναι βαριά, έχουμε επιλεγεί να εκπροσωπήσουμε τον κλάδο στην κρισιμότερη περίοδο και οφείλουμε να λειτουργούμε με γνώση, με συνέπεια και με συνοχή για ολόκληρο το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας και όχι μόνο για τις περιοχές τις οποίες εκπροσωπούμε.

Τα θέματα είναι πολλά, ο αγώνας μεγάλος, οι δυνάμεις μας ενωμένες προς ένα κοινό στόχο, αυτόν της στήριξης της Ελληνικής ξενοδοχείας».

ΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Αναπληρωτής Γενικό Γραμματέας ΠΟΞ

XATZHS

«Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και αναμένουμε να υπηρετήσουμε τον θεσμό με ειλικρίνεια, διεκδικητικότητα, ακεραιότητα & ήθος. Συγχαρητήρια σε όλους.

Τα ξενοδοχεία μπορούν πρέπει να αποτελέσουν ατμομηχανή και όχι να αρμέγονται για να πληρωθούν οι τρέχουσες δαπάνες. Ο ΦΠΑ στερεί από τους ξενοδόχους και από τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ μεγάλο αγκάθι στην ξενοδοχεία, και εχθρός των ανέργων, είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι στρατηγική ευκαιρία για την ΠΟΞ να πάρει γενναίες αποφάσεις στο θέμα των εργασιακών με όφελος όχι για τον ξενοδόχο αλλά, για το κράτος, για τους ανέργους και για την πολιτεία του αύριο».

ΜΑΪΣΤΡΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Έφορος Διεθνών Σχέσεων ΠΟΞ

maistralh antigonh 1 0

«Η συμμετοχή μας, τόσο προσωπικά όσο και αυτή της εκπροσώπησης ενός νησιού όπως η Χίος, ακριτικού και μάλλον λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένου είναι μεγάλη ευθύνη και πρόκληση,  πέραν από μεγάλη τιμή, ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ωστόσο, είναι πεποίθησή μου ότι η “πίτα” δεν είναι μοιρασμένη ανάμεσά μας , σε μεγάλους και μικρούς ξενοδόχους, σε βορρά και νότο.  Αντιθέτως μοιράζεται μεταξύ της χώρας μας και άλλων χωρών.Ο Έλληνας Ξενοδόχος οφείλει να προετοιμάζει τον ίδιο επισκέπτη να επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα: Φέτος, περιπατητικός τουρισμός στην Άνδρο, του χρόνου στη Χίο, φέτος νησί, του Χρόνου ηπειρωτική Ελλάδα, φέτος Ιόνιο, του χρόνου Αιγαίο κ.ο.κ.

Η φύση μου και το νεαρό της ηλικίας μου μου επιτρέπουν πόσο μάλλον μου το επιβάλλουν, να έχω την αισιοδοξία ως όχημα για ένα καλύτερο τουριστικά αύριο, με σύνεση, εργατικότητα και συναντίληψη.

ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Μέλος ΔΣ ΠΟΞ

mandrinos

«Ταπεινά και μετρημένα συμπληρώνοντας 10 στις 10 επιτυχίες σε εκλογικές αναμετρήσεις, αυτή ήταν η πιο αμφίρροπη, η μεγαλύτερη και η πλέον τιμητική.

Όπως έκανα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο ΣΑΑΚ Ανατόλια και στην Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, θα προσπαθήσω να βάλω και εδώ ένα λιθαράκι στην πιο κρίσιμη καμπή του κλάδου του Τουρισμού των τελευταίων δεκαετιών.

Το νέο ΔΣ της ΠΟΞ θα συνεχίσουμε με συνέπεια το έργο της προηγούμενης Διοίκησης για την επίλυση των εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων του κλάδου μας που έχουν προκύψει από τον Covid-19».

ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – Μέλος ΔΣ ΠΟΞ

Η εκλογή μέσα από την Γενική μας Συνέλευση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων έγινε σε ένα κλίμα ενότητας, ομοψυχίας αλλά και αγωνίας όσον αφορά την πορεία του κλάδου το επόμενο διάστημα.

Στόχος μας είναι μέσα από την ενότητα, η έντονη και δυναμική διεκδίκηση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, και η έξοδος από την κρίση του ελληνικού τουρισμού, ώστε να διαδραματίσει τον κυρίαρχο ρόλο του στο restart της ελληνικής οικονομίας».

Όσον αφορά τη συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον Covid-19, αλλά και τις προτάσεις που καταθέτει, συλλογικά τα μέλη της ΠΟΞ απαντούν:

«Η ΠΟΞ από την πρώτη στιγμή αυτής της περιπέτειας, σε διαρκή ανοιχτή γραμμή με τις τοπικές Ενώσεις και σε στενή συνεργασία και με τους άλλους τουριστικούς φορείς, τον ΣΕΤΕ και το ΞΕΕ, έκανε εποικοδομητικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξη των ξενοδοχείων, βλέποντας έγκαιρα το παγόβουνο να έρχεται. Κάποιες έγιναν αποδεκτές, κυρίως με μέτρα στήριξης που αφορούν σε δανεισμό.  Δεν φτάνει όμως αυτό.  Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτη αντιμετώπιση.

Διεκδικούμε με τόλμη μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τα εργασιακά και την έμμεση φορολογία, για γενναίες ρυθμίσεις οφειλών προς το δημόσιο, για αναδιάρθρωση χρεών με τουλάχιστον 10χρονη επιμήκυνση της αποπληρωμής δανείων και φυσικά, στόχος μας παραμένει η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για το 2021 για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί τον “μαύρο χειμώνα” που έχουμε μπροστά μας, ώστε από την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, ο κλάδος να ανακάμψει  και να συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών από το ένα άκρο της Ελλάδας ως το άλλο».