Απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 10.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ. εφαρμόζει μεταξύ άλλων η πόλη της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, ώστε να περιορίσει την έξαρση του κορωνοϊού στις περιοχές της. 

Επιπροσθέτως, οι συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους περιορίζονται σε 25 άτομα, ενώ σε ιδιωτικούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο η συνύπαρξη έως 10 ατόμων. 

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, αυτή είναι υποχρεωτική σε εμπορικά κέντρα, μεγάλους εμπορικούς δρόμους και σε θρησκευτικές τελετές. Οι αρχές σκέφτονται επίσης μετά τις διακοπές του φθινοπώρου, να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και σε κάποιες σχολικές βαθμίδες. 

Ο δήμαρχος της Φρανκφούρτης Πίτερ Φέλντμαν, δήλωσε σχετικά ότι ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό είναι μαραθώνιος και μέχρι στιγμής, η Φρανκφούρτη έχει ανταποκριθεί καλά στην κρίση. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει, όπως δείχνουν οι αυξανόμενοι αριθμοί των κρουσμάτων, γι’ αυτό και θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα προστατεύσουν τις προηγούμενες κερδισμένες μάχες της πόλης.