Σε διαφορετικού τύπου ταξίδια και ευέλικτα, εποχικά εισιτήρια προσανατολίζεται μεταξύ άλλων η τουριστικά δημοφιλής πόλη του Λονδίνου, αφού ο κορωνοϊός έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο την ανάγκη αλλαγής γραμμής πλεύσης στους τουριστικούς χάρτες.

Αν και τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και στις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι ιθύνοντες του Λονδίνου αναζητούν τρόπους «επανεφεύρεσης» της πρωτεύουσας, ώστε αυτή να αναδυθεί ακόμη πιο δυνατή μετά την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές του Λονδίνου αποφάσισαν να ανανεώσουν το δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας, ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά μοτίβα μετακίνησης, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, με τη δημιουργία ευέλικτων εποχικών εισιτηρίων.

Ένα ακόμη βήμα, σύμφωνα με νέα έκθεση της City of London Corporation, είναι να δοθούν οικονομικά κίνητρα ώστε οι μικρές επιχειρήσεις και οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί  να επιστρέψουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέσω της παροχής προσιτών και εξαιρετικά ευέλικτων χώρους εργασίας. Πρακτικά αυτό μπορεί να σημαίνει τη μετατροπή γραφείων σε κόμβους που μπορούν να ενοικιαστούν με ευελιξία ή τη μετατροπή αχρησιμοποίητων χώρων σε καλλιτεχνικά στούντιο ή ανερχόμενες γκαλερί.

Στα σχέδια των αρμοδίων αρχών, περιλαμβάνονται και τα εξής:

-Εντός των επόμενων 5 ετών, το 1/5 των γραφείων στο Square Mile του Λονδίνου να είναι μισθωμένο από νέες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση, London Recharged: Το όραμά μας για το Λονδίνο του 2025.

-Το 50% των μεταβάσεων από τους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς έως τους χώρους εργασίας να γίνονται με τα πόδια ή με ποδήλατο, όπως και το 99% όλων των διαδρομών κάτω του ενός χιλιομέτρου, που πραγματοποιούνται πάνω από το έδαφος.  

-Να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς και να αναπτυχθούν διαδρομές μέσω των πράσινων αρτηριών της πόλης.

-Να αυξηθεί κατά 50% η διανυκτέρευση και οι διαμονές στο κέντρο της πόλης το Σαββατοκύριακο.

-Να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα των κτιρίων και να διασφαλίσει ότι τα λεωφορεία και τα οχήματα παράδοσης προϊόντων κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι ηλεκτρικά.

-Να δημιουργηθεί ταμείο για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού και παροχή ειδικής χρηματοδότησης για ομάδες που δεν εκπροσωπούνται.

Τέλος, η City of London Corporation συνιστά αλλαγές και βελτιώσεις στο σύστημα θεώρησης και μετανάστευσης, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος των ειδικευμένων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.