Οι αρχές των ΗΠΑ ελπίζουν σε άνοιγμα των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Νέας Υόρκη και Λονδίνου μέχρι τα Χριστούγεννα, με μειωμένη καραντίνα.

Με την ευρεία διαθεσιμότητα των τεστ κορωνοϊού, οι αρχές των υπουργείων Μεταφορών και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ευελπιστούν ότι θα ανοίξουν οι αεροπορικές συνδέσεις με βασικούς διεθνείς προορισμούς, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η διαδικασία της ασφαλούς ενθάρρυνσης υπερατλαντικών ταξιδίων με παράλληλη αντιμετώπιση των κινδύνων δημόσιας υγείας βρίσκεται στα πρώτα στάδια. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται, επίσης, συζητήσεις με τη Γερμανία. 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε, άλλωστε, γνωστό ότι οι πρώτοι επιβάτες που θα αξιοποιήσουν τα νέα διαβατήρια που θα εγγυώνται την ασφάλεια για COVID, θα είναι όσοι ταξιδέψουν με τις αεροπορικές εταιρίες United Airlines και Cathay Pacific στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Οι εθελοντές θα υποβάλλουν τα αποτελέσματα των τεστ τους, που θα προέρχονται από πιστοποιημένο εργαστήριο, σε ψηφιακό διαβατήριο υγείας έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Εάν η δοκιμή του νέου αυτού σχεδίου είναι επιτυχής, θα επιτρέψει στους επιβάτες να περιορίζουν το χρόνο καραντίνας σε αντιστοιχία με τους κανονισμούς απομόνωσης και τις απαιτήσεις υγείας σε όποια χώρα ταξιδεύουν.